använd ej" /> Götene Construction förvärvar UFO - Entreprenadaktuellt

Götene Construction förvärvar UFO

Götene Construction Equipment AB har köpt Umeå Försäljnings AB, UFO. UFO tillverkar redskap till hjullastare och kompletterar Götenes redskapssortiment till grävmaskiner. 

 

– Två av UFO:s tre delägarna har valt att gå i pension och avveckla sitt engagemang i bolaget och därför blev en försäljning ett naturligt steg att ta säger Alf Forsberg, styrelseordförande i UFO. Vi har varit uppvaktade av ett antal intresserade köpare under det senaste året men valet föll till slut på Götene Construction.

Vi ser stora möjligheter med kombinationen GCE och UFO säger Sven Lans, vd för GCE. De båda bolagens produktsortiment kompletterar varandra väl. GCE har en stark ställning som leverantör av redskap till grävmaskiner medan UFO har ett sortiment av produkter främst lämpade för hjullastare. Dessutom kommer bolagens organisationer att komplettera varandra väl då UFO har starka marknader i norra Sverige samt Norge medan GCE har sin styrka i södra Sverige. Samgåendet medför inga förändringar av respektive bolags organisationer.

Verksamheterna kommer att drivas vidare som separata enheter som tidigare med förändringen att Sven Lans också blir vd för UFO. UFO:s tidigare tf vd Alf Forsberg kommer över en övergångsperiod att arbeta kvar inom UFOs verksamhet. Några andra personalförändringar är inte aktuella.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

Artikeln publicerades söndag den 21 juni 2015

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste