använd ej" /> Inget materialfel på Göteborgsräls - Entreprenadaktuellt

Inget materialfel på Göteborgsräls

Det var inget materialfel på den nylagda rälsen mellan Alingsås och Göteborg, konstaterar Trafikverket.
 De avvikelser som man upptäckt i rälsen på två ställen längs sträckan är att betrakta som normala, men ovanliga, och påverkar inte säkerheten.

Den 22 september stängde Trafikverket tågtrafiken på ena spåret mellan Göteborg och Alingsås på Västra stambanan. Trafikstoppet gjordes av säkerhetsskäl, eftersom man vid ett banarbete på grund av ett rälsbrott, upptäckt avvikelser i rälsen. Avvikelserna väckte misstankar om någon form av materialfel. Rälsen kontrollerades med ultraljud och bitar av rälsen skickades för analys. Samtidigt kontrollerades ett stort antal svetspunkter i spåret.

Analysen visar nu att det inte finns något genomgripande fel på rälsen på sträckan. De avvikelser som man upptäckte är att betrakta som normala; även om de är ovanliga.

– Misstankar om materialfel måste tas på största allvar, säger Erik Hallgren, Trafikverket Investering, i ett pressmeddelande. Vi tar alltid det säkra före det osäkra och därför genomförde vi noggranna undersökningar och analyser. Trafikverket ansvarar för säkerheten på järnvägen och vi kan inte ta några risker.

Tågtrafiken har börjat släppas på på sträckan och under dagen idag ska allt rulla enligt tidtabell.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

Artikeln publicerades måndag den 28 september 2015

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste