använd ej" /> Mecalac bygger kompaktlastare åt Hitachi - Entreprenadaktuellt

Mecalac bygger kompaktlastare åt Hitachi

Mecalac och Hitachi har kommit överens om att Mecalac ska bygga kompakta hjullastare åt Hitachi vid fabriken i tyska Büdelsdorf. 

Mecalac kommer att bygga Hitachis nya kompakta hjullastare mellan 4,9 - 5.4 ton. Foto: Hitachi

 Enligt det nya avtalet
kommer tre modeller kompakta hjullastare mellan 4,9 till 5,4 ton att tillverkas av Mecalac;  ZW65-6, ZW75-6 och ZW95-6. Samtliga tre modeller kommer att lackas i klassisk Hitachi-orange och säljas under Hitachis varumärke och via den japanska tillverkarens säljorganisation i Europa.

– HCME (Hitachi Construction Machinery Europe) strävar hela tiden efter att erbjuda den bästa lösningen på marknaden. Det här kommer att ge Hitachi-kunderna den bästa tekniken som finns just nu inom den här sektorn, i kombination med ett brett eftermarknadsarbete från HCME:s återförsäljarnätverk, säger HCME:s vd Moriaki Kadoya i ett pressmeddelande.

De tre nya high-performance hjullastarmodellerna uppfyller steg3b när det gäller avgasutsläpp. De är midjestyrda och utrustade med monobom för bästa sikten runt om maskinen samt självstabiliserande midja för en bättre stabilitet. Höjden är under 2,5 meter för alla tre modellerna och de kan även utrustas med full differentialspärr på både fram- och bakaxel för ett bättre väggrepp genom att alla fyra hjulen kan låsas samtidigt för maximal dragkraft.

– För Mecalacs del är samarbetet med HCME ett bevis på vårt arbete för miljön, förarsäkerhet och överlag för den höga kvaliteten på våra produkter och produktionskapacitet, säger Henri Marchetta, vd för Mecalac Group.
Entreprenadaktuellt
Tel: 019-760 94 20
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

Artikeln publicerades tisdag den 29 september 2015

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste