använd ej" /> Jessica Löfström, ExpanderaMera, fick årets affärsbragd - Entreprenadaktuellt

Jessica Löfström, ExpanderaMera, fick årets affärsbragd

Jessica Löfström, vd på byggbemanningsbolaget Expandera Mera, fick tidigare i veckan motta utmärkelsen Årets affärsbragd.

Jessica Löfström, vd för Expandera Mera, fick i veckan utmärkelsen Årets affärsbragd arkivbild: Klara Sinnerstad

Jessica Löfström startade bemanningsföretaget Expandera Mera vid millennieskiftet. Hon såg möjligheter för bemanningsuppdrag inom byggbranschen. Eftersom hon var först ut i en tuff och konservativ bransch gick det inte helt smärtfritt. En sju år lång konflikt med Byggnads väntade, som gick hela vägen upp till Arbetsdomstolen och kostade Jessica en och en halv miljon innan hon till slut fick till ett avtal som både hon och Byggnads kunde gå med på.

Sedan kollektivavtalet träffades har det gått spikrakt uppåt för Expandera Mera. Företaget har fått sitt första uppdrag i Norge, där byggbemanning är betydligt mycket större än i Sverige och satsar även på Danmark och Finland, där byggbemanning ännu är väldigt ovanligt.

Tidigare i veckan fick Jessica Löfström motta utmärkelsen Årets Affärsbragd, som delas ut av Svenska dagbladet. Juryns motivering var: 

"Trots hårt och långvarigt motstånd har årets vinnare vågat utmana en av Sveriges mest trögrörliga branscher, och förnyat den. Med envishet har hon byggt ett starkt och innovativt bolag som har framtiden för sig. Mottagaren av SvD Affärsbragd 2016 har helt enkelt gjort det omöjliga möjligt i byggsvängen".

Jessica Löfström är mycket stolt över bragdmedaljen

– Magiskt! Att få SvDs utmärkelse Årets affärsbragd, vilket i min mening är Sveriges i särklass främsta entreprenörsutnämning, det är obeskrivbart, säger hon i en kommentar. 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 20 maj 2016

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste