använd ej" /> Norsk tillverkare sikt-ar på Sverige - Entreprenadaktuellt

Norsk tillverkare sikt-ar på Sverige

Marimi har lanserat en ny sikt på den svenska marknaden. Sikten är av varumärket Eydescreen och byggd i Norge.

Den norska sikttillverkaren Eydescreen startar nu en nordisk lansering i både Sverige och Danmark. Produkten kommer att säljas av Marimi i Sverige.

– Sikten är lämplig för bland annat matjordstillverkning. Den är enkelt byggd och helt ny på den svenska marknaden. I Norge finns ungefär 450 siktar i drift, berättar Lars Gunnar Ström, på Marimi, som marknadsför produkten i Sverige.

I fabriken i Norge byggs ungefär 50 siktar om året. Tidigare har man enbart sålt produkten i Norge, men nu startar man en nordisk lansering i Sverige och Danmark. Utmärkande för produkten är bland annat att den är tystgående, solid och har en siktyta på tre meter. Motorn kommer från Kubota och är på 15 hästkrafter med elstart.

– Jag vill framförallt framhålla priset på sikten, det är en låg investering och passar främst mindre entreprenadföretag eller lantbruk som inte använder maskinen varje dag, fortsätter Lars Gunnar Ström.

Han menar att den främst är en konkurrent till siktskopor.

Man kan få ut tre olika fraktioner i en operation och sikten kan enkelt flyttas genom att dra den efter en traktor. Kapaciteten är upp till 100 ton i timmen beroende på material att sikta. Att byta siktduk går snabbt och enkelt.

– Det funkar också bra att sätta den efter en flishugg och sortera flis eller att till exempel sortera sopsand med den, säger Lars Gunnar Ström.

Lanseringen av produkten skedde på Borgeby fältdagar i slutet av juni av mottagandet har varit bra.

– Intresset har varit stort. Jag räknar med att sälja mellan fyra och åtta stycken det första året, säger Lars Gunnar Ström.

Sikten väger ungefär 3,3 ton.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 05 juli 2016

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste