använd ej" /> Skog: Det blir skatt på vägslitage - Entreprenadaktuellt

Skog: Det blir skatt på vägslitage

Miljöminister Karolina Skog bekräftar i en artikel i Sydsvenskan att regeringen kommer att lägga ett förslag på en så kallad vägslitageavgift. 

Karolina Skog har bekräftat regeringens intentioner att lägga en så kallad vägslitageskatt. Utredningen är klar i december och då väntas fler besked. Foto: Regeringskansliet/Kristian Pohl

Ett av Miljöpartiets vallöften gällde de så kallade vägslitageavgifterna. Nu närmar det sig beslut då utredningarna som regeringen har beställt snart är klara. Miljöministern tillika miljöpartisten Karolina Skog säger följande till Sydsvenskan.

– Vi har för avsikt att lägga ett skarpt förslag om en vägslitageavgift.

Hur skatten kommer att vara utformad är dock inte klart ännu. I juni presenterades regeringens utredning med ett förslag på en skatt på 2,36 kronor per kilometer för körning på allmän väg. Utöver det presenterade man ytterligare en avgift på en till två kronor per mil för att finansiera ett omfattande kontrollsystem med kameror.

I debatten om skatten har även en differentierad avgift diskuterats. Något som skulle betyda högre avgifter i städer och på hårt trafikerade vägar och lägre avgifter på landsbygden. Om detta är aktuellt är dock inte heller klart, säger Karolina Skogs pressekreterare till TT.

Utredningen ska bli klar i december och då väntas fler besked.

Entreprenadaktuellt
Tel: 019-760 94 20
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 26 september 2016

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste