använd ej" /> Viacon flyttar sitt centrallager - Entreprenadaktuellt

Viacon flyttar sitt centrallager

Viacon kommer att flytta sitt centrallager från Lidköping i Västergötland till bruksorten Fellingsbro, mellan Örebro och Arboga.
– Logistiskt sett är det en ort som ligger väldigt bra till, säger Kalle Johansson, logistikchef på Viacon.

Viacon har sitt huvudkontor och centrallager i Lidköping i dagsläget. Vid årsskiftet är det tänkt att större delen av det nuvarande centrallagret ska flyttas till Fellingsbro i Västmanland.

– Det är en fraktintensiv verksamhet vi har. Fellingsbro ligger väldigt bra till, nära E18/E20 och dessutom hade vi möjlighet att få tillgång till de stora ytor som vi behöver till vår verksamhet, fortsätter Kalle Johansson.

Totalt är det 22 000 kvadratmeter yta som kommer att utgöra det nya centrallagret, merparten av lagerytan är utomhus. Förutom att serva företaget internt kommer lagret i Fellingsbro även att serva kunderna i mellansverige med produkter inom främst vatten- och avlopp samt vägbyggnad.

Just nu pågår mindre markarbeten på området för att åtgärda eftersatt underhåll. Efter årsskiftet kommer man att ha full tillgång till fastigheten och kunna flytta in på allvar.

– Allt eftersom nuvarande verksamhet flyttar ut kommer vi att flytta in, men vi kör inte igång fullt ut förra än efter första januari, förklarar Kalle Johansson.

Rekrytering av personal har inletts, inledningsvis kommer en lagerchef att anställas men under våren räknar man med att även anställa fem lagermedarbetare.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 06 oktober 2016

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste