Hallå där Daniel Myrgren

försäljnings- och marknadschef på SMP Parts som tillsammans med övriga företag i Hudiksvalls Hydraulikkluster inleder ett samarbete med Linköpings tekniska högskola.

 

Daniel Myrgren

Varför har ni valt att samarbeta med just Linköpings tekniska högskola?

– Mer specifikt samarbetar vi med institutionen Flumes eftersom de har en specialinriktning mot hydraulik, vilket passar oss eftersom alla företag i Hudiksvalls Hydraulikkluster har fokus på hydraulik. 

Hur ska samarbetet se ut?

– Det börjar med ett event där vi ska ha en utställning i labbet med våra produkter. På längre sikt kommer vi att erbjuda exjobb till studenterna som drar igång efter jul. Till exempel har Hiab ett om kranspetsstyrning och vi på SMP har ett där man ska optimera den simultana styrningen på en tiltrotator. Vi kommer att lämna en ST 10, tiltrotator i labbet som exjobbarna kommer ha tillgång till. Förhoppningsvis kan den även vävas in i någon kurs. 

Vilka förhoppningar har ni på samarbetet? 

– Vi hoppas att samarbetet blir långvarigt och att det blir fler exjobb. Syftet med samarbetet är att locka spetskompetens till Hudiksvall-regionen och att samtidigt få akademisk hjälp med vår egen produktutveckling. 

Entreprenadaktuellt
Tel: 019-760 94 20
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 04 november 2016

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste