Kommun hoppas få flytta Pokestop inne på byggarbetsplats

Nästa vecka börjar den första etappen byggas av det nya Lögarängsbadet i Västerås. Inne på det blivande arbetsområdet finns ett så kallat Pokestop, en plats som besöks av många Pokemon Go-spelare. Västerås kommun har nu hört av sig till spelets skapare Niantic för att få stoppet flyttat.

– Ja, det stämmer att vi nu ansöker om att flytta på pokéstopet som finns vid Lögarängsbadet. Vi gör det för att det fortfarande ska vara tillgängligt för alla de pokémonspelare som passerar där. Att våra invånare rör sig i området på olika sätt, cyklister, motionärer och pokémonspelare är något vi värnar om och vill främja. Pokémon Go bidrar till att många vill röra på sig och vara ute i naturen mer och det tycker vi är positivt! säger Hans Stergel, ordförande i nämnden för idrott och friluftsliv på Västerås kommun till Vestmanlands läns tidning, vlt.se.

Kommunen har nu vänt sig till företaget Niantic, som tillverkar spelet, för att få pokestoppet flyttat. Istället föreslår man att Pokéstopet placeras vid en bro som går över lagunen vid Lögarängen. Hur det går återstår att se.

 

Entreprenadaktuellt
Tel: 019-760 94 20
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 17 november 2016

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste