använd ej" /> Götene växer ytterligare och breddar utbudet - Entreprenadaktuellt

Götene växer ytterligare och breddar utbudet

Förra året lanserade Götene Ufo sin nya skopserie Nordic, som rönt stora framgångar på mindre än ett år. Nu breddar företaget produktportföljen ytterligare genom att köpa upp och börja tillverka Eslövsskopan. 

”Eslövsskopan är ett sortiment som passar väldigt bra till våra övriga produkter och som vi framöver kommer att utveckla för att kunna erbjuda en ännu bättre produkt”, säger Götenes vd Sven Lans.Foto:ann-louise larsson

Det har hänt så mycket på Götene Ufo att man nästan inte vet i vilken ände man ska börja. Vid årsskiftet 2015/2016 slogs Götene Construction och Ufo, Umeå Försäljnings AB, ihop till ett gemensamt bolag, sedan Götene förvärvat bolaget tidigare under 2015. Anledningarna till uppköpet var flera, bland annat att man vill bli starkare i norra Sverige och att Ufos sortiment, till största delen hjullastarskopor och redskap, kompletterade Götenes sortiment på ett bra sätt. 

– Att slå ihop verksamheterna har visat sig vara väldigt lyckosamt, vi har sålt mer Götene i norr och mer av Ufos sortiment längre söderut, berättar Götenes vd Sven Lans. 

Delar av Ufos produktion, som tidigare legat hos underleverantörer har flyttats till fabriken i Götene. Här ligger man också i startgroparna för att börja tillverka den så kallade Eslövsskopan som företaget nyligen köpt rättigheterna till. 

Nordic-serien, som Götene Ufo lanserade förra året, har varit en stor succé med över 400 sålda produkter. 
Eslövsskopan har köpts upp av Götene Ufo, som kommer att starta tillverkningen i mitten av maj. 

– Vi har precis fått ritningarna och håller på att anpassa dem till vår produktion. I mitten av maj ska vi vara igång med produktionen av den första Eslövsskopan, berättar Sven Lans. 

Eslövsskopan har tillverkats sedan slutet av 1970-talet och erbjuder bergs- och grusskopor till både grävmaskiner och hjullastare i storlekar från tre kubikmeter upp till åtta kubikmeter.

– Eslövsskopan är en väldigt fin produkt och ett välkänt varumärke som vi tror mycket på. Det är ett sortiment som passar väldigt bra till våra övriga produkter och som vi framöver kommer att utveckla för att kunna erbjuda en ännu bättre produkt. Vi har faktiskt redan sålt den första Eslövsskopan, berättar Sven Lans. De första Götene-tillverkade Eslövsskoporna kommer att visas på höstens mässor i Skåne och Boden. 

Förra året lanserade Götene en serie skopor som man kallade för ”Nordic” och som kan beskrivas som en mellanklass-skopa, med något tunnare material och färre svetsar. 

– Nordic har verkligen varit en succé, vi sålde över 400 av dessa skopor under förra året och har tagit oss in på nya marknader och blivit ett alternativ även till mindre maskiner, fortsätter Sven Lans. 

Förra året blev ett riktigt bra år med en omsättning på drygt 80 miljoner kronor för Götene Ufo och även det här året har startat i ett rasande tempo. 

– Året har börjat extremt hektiskt, jag har aldrig varit med om en sådan orderingång som vi upplever just nu, fortsätter Sven Lans. 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 26 maj 2017

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste