Engcons grundare blev "Årets grundare 2017"

Stig Engström, som startade Engcon, tog nyligen emot utmärkelsen "Årets Grundare Sverige 2017" på Entreprenörsgalan Sverige som gick av stapeln den 21 september. Utmärkelsen är ännu ett bevis på den resa Engcon gjort sedan starten 1990 i Strömsund fram till idag. Drivkraften är då som nu att förbättra grävmaskinen och vardagen för grävmaskinisten.

Stig Engström, Engcon, utsågs nyligen till "Årets grundare Sverige 2017" Foto: David Thunander

Galan hölls på Münchenbryggeriet i Stockholm. Priset delades ut av Mia Rutenius från Grant Thornton, awardpartner till Founders Alliance. Bakom utmärkelsen Årets Grundare står entreprenörsnätverket Founders Alliance och deras 600 medlemmar och partners.

Stig Engström kommenterar utmärkelsen såhär:

– Kvällen var över förväntan och det var jätteroligt att jag vann! Det ger en kick och är en bekräftelse på att jag gör något bra och att hårt arbete lönar sig. Att som norrländsk entreprenör bli uppmärksammad så här är extra roligt.

Niclas Carlsson, grundare av Founders Alliance, säger att Sverige behöver fler företag som Engcon:
– Alla de nominerade bygger fantastiska bolag, och det är väldigt roligt att få lyfta fram ett norrländskt företag och dess grundare, som arbetar uthålligt med att bygga en verksamhet som stadigt växer och utvecklas. Att Stig dessutom gör en stor samhällsinsats genom sitt engagemang på hemorten går helt i linje med Founders Alliance entreprenörsvärderingar. Sverige behöver fler företag som Engcon.

Juryns motivering:
”Med stabilitet, uthållighet och blick för nya möjligheter, har denne entreprenör byggt upp sitt företag från grunden. Ett tydligt kundfokus, och grundarens totala engagemang, har skapat ett företag med god lönsamhet, långsiktighet och tydliga framtidsplaner. Genom ett stort engagemang på hemorten har vinnaren skapat nya arbetstillfällen, och bidragit till samhällsnyttan genom att jobba för mångfald och integration, och därigenom hålla orten levande.”

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 25 september 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste