Minikranar fortsätter att ta stora kliv i Sverige

Försäljningen av minikranar fortsätter att öka stadigt i Sverige och redan nu har förra årets totala försäljningssiffra slagits för AB Kranlyft.
– Och då ska man veta att förra året dubblade vi försäljningen från 2015, säger Richard Beiron, försäljningschef. 

Richard Beiron, försäljningschef på AB Kranlyft, berättar att försäljningen ökar och att allt fler slutanvändare investerar i egna minikranar. 
Arkivbild: Klara Sinnerstad

Maedas minikranar började säljas i Sverige i början av 2000-talet, men det är de senaste

De första exemplaren av Maedas hittills största minikran, MC815C, som hade premiär på Bauma förra året har nyligen sålts i Sverige. Arkivfoto: Ann-Louise Larsson

åren som försäljningen tagit ordentlig fart.

– 95 procent av kranarna säljs till uthyrare, men vi ser även att försäljningen till slutanvändarna ökar och det tycker jag är väldigt roligt. Slutanvändarna köper ofta begagnade maskiner, men vi har även sålt några nya maskiner till ett par slutkunder, berättar Richard Beiron.

I dagsläget finns det ungefär 200 minikranar från Maeda i drift i Sverige, men marknaden är betydligt större än så, menar Richard Beiron.

– Jag tror att det kan finnas utrymme för ungefär 600 enheter innan behovet börjar mättas, säger han.

På Bauma förra året lanserade Maeda sin hittills största kran, MC815C, som klarar att lyfta åtta ton upp till 25,5 meters höjd. De första två exemplaren är nu sålda i Sverige och den första är även levererad och ute i produktionen.

– Jag är fantastiskt nöjd över att vi redan har fått iväg två stycken i ett så litet land som Sverige. Det kan nog bli en till såld i år och ytterligare ett par nästa år, förfrågningarna finns, fortsätter han.

Den första MC815:an går hos Krankungen i Stockholm, som är en av de största uthyrarna av minikranar i Sverige, med tio Maedakranar i sin flotta.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 25 oktober 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste