Nu startar uppladdningen inför Svenska Maskinmässan

I år är det dags för den andra upplagan av Svenska Maskinmässan och såväl arrangörer som utställare har nu börjat uppladdningen inför den stora mötesplatsen på Solvalla som äger rum den 31 maj-2 juni. 

Nu börjar uppladdningen infö den andra upplagan av Svenska Maskinmässan på Solvalla.

Förra upplagan av Svenska Maskinmässan, 2016, har fått mycket goda omdömen från både utställare och besökare och därför kommer mycket att se likadant ut även till årets mässa. 

– Vi har jobbat vidare med och utvecklat en del detaljer sedan sist för att göra upplevelsen av mötesplatsen ännu bättre i år. Vi vet även att utställarna kommer satsa än mer på sina montrar i år, vi kan nog vänta oss en ytterligare ökning av antalet maskiner på plats, detta trots att jag trodde vi hade ett svårslaget rekord redan 2016 med över 750 utställningsmaskiner! Om man som besökare har idéer eller önskemål gällande mässan så får man gärna höra av sig till oss som arrangerar, säger Gabriel Börjesson, mässansvarig på Svenska mässan. 

Svenska Maskinmässans utställare är alla medlemmar i Maskinleverantörerna och inför årets mötesplats har intresset av att ställa ut varit stort. Mässans 43 000 kvadratmetrar är utsålda och omkring 110 utställare deltar, vilket är ungefär 10 procent fler än förra gången. 

– Vi har kunnat ge plats åt alla utställare som anmält sig och har även lyckats skapa en del nya monterytor inom trav­ovalen för att behålla det kompakta formatet, fortsätter Gabriel Börjesson. 

Förra upplagan av Svenska Maskinmässan besöktes av 12 000 personer och den siffran hoppas Gabriel kunna slå i år. 

– Vi vet att intresset är väldigt stort och har en önskan om man redan nu går in och registrerar sig om man vet att man ska gå. På detta sätt kan vi anpassa bland annat antalet restauranger, toaletter, registreringsdiskar för att besökarna skall slippa stå i köer. Allt för att underlätta och öka kvalitén för besökarna. Jag vill även ta tillfälle i akt och påminna om att det ju är kostnadsfri entré till mässan, säger Gabriel Börjesson.

– I slutet av januari drar vi igång en kampanj där alla som registrerat sig deltar i en tävling med fina priser. Bland de fina priserna ligger bland annat en resa med boende för två till världsmässan Bauma, fortsätter han.  

En nyhet för året är en helt ny demoyta, ett önskemål som både besökare och utställare kommit med. 

– Många utställare kommer även att fortsätta ha demo i sina montrar. Jag kan säga som så att det kommer bli mer ”action” på årets mötesplats. Många utställare går all-in och att det kommer bli många nyheter och lanseringar, fortsätter Gabriel Börjesson. 

En annan av årets nyheter är att seminarierna i år har fått en egen yta inne på mässområdet. 

– Förra gången hade vi seminarierna inne i huvudbyggnaden, för att göra det mer lättillgängligt för besökarna har vi nu valt att ha ett seminarietält inne på området. Seminarieprogrammet håller vi på att sätta ihop just nu i samarbete med MaskinLeverantörnerna och Maskinentreprenörerna. 

4 tips för den som ska besöka Svenska Maskinmässan

Se till att boka boende i god tid om du ska övernatta. 

Registrera er som besökare på mässans hemsida redan nu. 

Gå gärna in på hemsidan och läs praktisk information. 

Ta gärna bussen, gratis bussar kör till och från Stockholm C och Sundbyberg under torsdag och fredag. Under lördagen kör inga bussar till Stockholm C med anledning av Stockholm Marathon. 

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 08 februari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste