Intensivutbildning av arbetsledare åt byggbranschen

Academic Works systerföretag Academy startar en intensivutbildning som ska omskola deltagarna för en ny karriär inom byggbranschen. Anledningen är den stora kompetensbristen inom byggbranschen som tvingar många företag att tacka nej till uppdrag.

Sedan starten 2015 har Academy intensivutbildat nästan 400 deltagare inom programmering och andra tekniska bristyrken. Nu kompletterar man med utbildningar riktade mot byggbranschen.

– Nästan vartannat byggföretag har tvingats tacka nej till uppdrag på grund av bristande tillgångar på medarbetare med utbildning från gymnasieskolans yrkesprogram. Det visar SCB:s arbetskraftsbarometer, säger Micael Holmström, vd på Academy. Våra diskussioner med företag i branschen visar att drivna arbetsledare, som verkligen tycker om att leda och har talang för detta, är en av de mest efterfrågade kompetenserna.

Nu startar Academy en intensivutbildning, Academy Technology, som på tolv veckor ska vidareutbilda 30 deltagare till arbetsledare inom bygg och anläggning. Utbildningen är framtagen i samarbete med branschexperter och i dialog med företag i branschen för att motsvara det kompetensbehov som finns på arbetsmarknaden. Under utbildningen varvas teoretiska och praktiska moment för att ge byggnadsteknisk kunskap och förståelse för byggprocessen men lika viktigt är deltagarnas förmåga inom ledarskap och produktionsstyrning.

Klara Sinnerstad
Klara Sinnerstad
Tel: 019-16 64 65
E-post: klara@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 05 februari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste