Stor digitaliseringssatsning på Skanska

Skanska inleder en stor digitaliseringssatsning och har ingått ett partnerskap med BuildSafe. Det innebär att det digitala verktyget ska rullas ut på samtliga av Skanskas arbetsplatser i Sverige under året. Genom partnerskapet ska effektiviteten och säkerheten öka i projekten.

Viktor Broberg, vd på BuildSafe, som nyligen inlett ett partnerskap med Skanska. Under 2018 ska alla Skanskas arbetsplatser ha tillgång till det digitala verktyget. Foto: BuildSafe

– Våra byggprojekt och dess människor behöver digitala och mobila verktyg i världsklass, och för den digitala resan vi står mitt i behöver vi också partners i framkant – Buildsafe är en av dem, säger Anders Rehnström, COO operativ chef på Skanska i Sverige.

BuildSafe är ett mobilt verktyg för säkra och effektiva byggprojekt som hjälper både byggbolag och byggherrar att effektivisera och standardisera KMA-processer, stärka relationer med leverantörer och involveringen på byggarbetsplatserna. Visionen är att skapa en global branschstandard.

Samarbetet mellan Skanska och BuildSafe började redan 2015 i samband med att KTH tillsammans med flera bolag från byggbranschen genomförde en studie om BuildSafe. Strax innan årsskiftet användes BuildSafes tjänst redan av cirka 800 Skanskamedarbetare och 600 underentreprenörer i projekten. Målet är att antalet användare ska spridas snabbt under året och uppgå till minst 400 - 500 projekt inom bolaget innan 2018 går mot sitt slut. Det innebär drygt hundra nya projekt i kvartalet.

– Vi är stolta över att fördjupa samarbetet med Skanska och ser det som en stor kvalitetsstämpel att ett av världens största byggbolag väljer oss som leverantör. Skanska ligger i framkant med digitalisering och är en viktig partner för BuildSafe i vår resa att skapa en branschstandard, säger Viktor Broberg, vd på BuildSafe.

BuildSafe grundades 2015 och har idag 20 anställda på sina kontor i Stockholm, London och St. Petersburg.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 08 februari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste