Rototilt lanserar lösning för högflödeskrävande redskap

Rototilt har utvecklat en lösning för att köra högflödeskrävande redskap och tiltrotatorer på maskiner med bara en hydraulikkrets. Tillvalet är patentsökt och kallas High Flow Controller (HFC).

HFC är en lösning som innebär att i princip alla basmaskiner kan köra högflödeskrävande redskap och tiltrotator. Foto: Rototilt

– HFC är en smart lösning som innebär att i princip alla basmaskiner kan köra högflödeskrävande redskap och tiltrotator – samtidigt, säger produktchef Sven-Roger Ekström.

Enkelt förklarat kan nu tiltrotatorn köras samtidigt med redskap som kräver höga flöden i en riktning, till exempel sopvalsar eller stora markvibratorer. Tidigare var detta endast möjligt om basmaskinen var rätt utrustad med flera hydraulkretsar. Med HFC krävs endast en krets för hammarhydraulik, vilket öppnar möjligheten för i princip alla maskiner på marknaden.

Oljan fördelas mellan redskap och tiltrotator, där tiltrotatorns alla funktioner fungerar med reducerad hastighet. Föraren använder sina joysticks och styr flödet till både redskap och tiltrotator proportionellt via Rototilts styrsystem Innovative Control System (ICS).

HFC kräver Rototilts tiltrotator R4, R5, R6 eller R8 utrustad med högflödessvivel och ICS.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 08 februari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste