NYAB bildar konsortium med ABB

NYAB och ABB har upprättat ett konsortieavtal som avser  upprättande av ny transformatorstation och inkluderar projekterings-, bygg-, anläggnings-, el-, och installationsarbeten på totalentreprenad åt Vattenfall Eldistribution AB i Jokkmokks kommun.

NYAB och ABB har upprättat ett konsortieavtal gällande en transformatorstation i Jokkmokk. Foto: NYAB

Projektet, som kallas PT 33 Vaikijaur, startar tämligen omgående och skall i sin helhet vara färdigställt under 2019.

– Detta är ett intressant projekt, och genom konsortieavtalet och samarbetet med ABB, tar NYAB ytterligare ett steg, säger projektchef Lennart Wäppling, NYAB.

– Vi är glada att ha vunnit ABB:s förtroende och tillsammans med dem Vattenfalls förtroende. Det är ett utmanande och intressant projekt och vi hoppas på ett långsiktigt fruktsamt samarbete med ABB och känslan är naturligtvis god i och med att vi väljer att ingå i ett konsortium med dem, under förhandlingarna har vi uppfattat att ABB uppskattar långsiktighet och hållbarhet lika mycket som vårt tekniska kunnande säger Fredrik Karkiainen, affärsområdeschef NYAB.

– Vi ser framemot att vårda Vattenfalls förtroende tillsammans med NYAB och har ambitionen att överlämna en anläggning som överträffar kundens förväntan säger Christian Stering, ABB.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 08 februari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste