INTERMAT: Doosan firar 40 år som maskintillverkare

På årets Intermat kommer Doosan att fira 40 år som maskintillverkare och 400 000 tillverkade maskiner. Dessa milstolpar kommer att synas på olika sätt i monter där man också kommer att presentera flera maskinnyheter.

Doosan DX530LC-5 är en av Doosans maskinnyheter som kommer visas på Intermat i april. Foto: Doosan

En av de nya modellerna som Doosan kommer att visa är bandgrävaren DX530LC-5, som inom en snar framtid kommer att vara utrustad med det nya D-Ecopower-systemet, som i korthet ökar produktiviteten och bränsleeffektiviteten samt ger ett mjukare rörelsemönster. Doosan använder en elektronisk tryckstyrd pump inom ett slutet hydraulsystem för att uppnå upp till 26 procent högre produktivitet och 12 procents bränsleeffektivitet. En sluten, centrerad huvudventil minimerar tryckförlust medan den elektroniska tryckstyrda pumpen hanterar och optimerar motoreffekten på ett mer effektivt sätt. Systemet använder sig också av nio olika sensorer för att känna av hur mycket olja som behövs för varje arbetsmoment, istället för att löpande trycka ut en bestämd mängd oavsett hur mycket som egentligen krävs.

Doosan kommer också att presentera bandgrävaren DX165W, där nyheten är att maskinen redan från fabrik har utrustats med spak och styrsystem från SVAB samt en tiltrotator från Steelwrist. Doosan kommer också att erbjuda fabriksbygga tillval för elspakstyrning och grävbroms.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 14 februari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste