INTERMAT: Liebherr visar ny hjulgrävare

Liebherrs hjulgrävare A 914 Litronic gör sin mässdebut på årets Intermat. Enligt tillverkaren sätter man en ny standard för låg bränsleförbrukning med den här maskinen.

Liebherr lanserar sin nya hjulgrävare A914 Litronic på årets Intermat. Foto: Liebherr

Liebherrs nya hjulgrävare A914 Litronic är utrustad med en högeffektiv D24 dieselmotor på 143 hästkrafter, som använder ett ”innovativt” SCR-system där man kombinerar ett katalysatorsystem med andra komponenter och Adblue, och tillsammans reduceras utsläppet av skadliga partiklar med hela 91 procent enligt tillverkaren. Maskinen har inget partikelfilter i standardutförande, men det kan väljas till om behovet finns.

A914 har även utrustats med en ny hytt med förbättrad säkerhet och komfort. Konsolen kan vikas tillbaka för att göra i- och urstigning av maskinen enkel. Stora rutor ger en bra sikt runt om maskinen, föraren har också hjälp av kameror som enligt standard sitter monterade både bak och på sidorna av maskinen.

Servicevänlighet har varit prioriterat under utvecklingen av den nya maskinen. Alla underhållspunkter sitter samlade och lättillgängliga på maskinens högra sida och nås från marknivå.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 15 februari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste