Trailerimport ser ljust på framtiden

Trailerimport har importerat och sålt brittiska släpvagnar från Ifor Williams på den svenska marknaden i tio år. Förra året såldes 800 stycken, i år siktar man mot 1100.

Släpvagnarna från Ifor Williams tillverkas i Wales och har gjort så i 60 år. Foto: catarina ytterlid

Trailerimport startades i Steninge på den halländska landsbygden för 15 år sedan. Det var en slump att Per Lindqvist, som tidigare handlat med begagnade bilar, snubblade över en tysk släpvagnstillverkare inte fanns representerad i Sverige.

Ifor Williams är Europas största släpvagnstillverkare. Trailerimport har jobbat med det brittiska märket i tio år. Foto: Catarina Ytterlid


– Jag hade beställt en släpvagn till mig själv och när jag åkte för att hämta den slutade det med att jag beställde fyra till och på den vägen är det, berättar Per Lindqvist.
De första åren handlade Per med släpvagnar från totalt ett tiotal olika tillverkare, men sedan 2008 har man agenturen för den brittiska tillverkaren Ifor Williams, Europas största släpvagnstillverkare, och det är med den agenturen som företaget vuxit kraftigt.
– I år räknar jag med att vi kommer växa med ungefär 35 procent. De senaste två åren har varit fantastiskt bra för oss omsättningsmässigt med god lönsamhet. 2016 omsatte vi 32 miljoner och i fjol 41 miljoner. I år tror jag att vi kommer hamna någonstans kring 53 miljoner kronor, säger Per Lindqvist.

Per Lindqvist är vd på Trailerimport  som startade för 15 år sedan. 
Foto: Ann-Louise Larsson


Reservdelslagret fullt


– Ifor Williams tycker jag är en tillverkare som har tänkt till, det de erbjuder är användarvänligt, praktiskt och stryktåligt. Dessutom har de varit med länge och står för en långsiktighet som gör att kunderna kan känna sig trygga, säger Per Lindqvist.
Kundtrygghet och kundnöjdhet står högt i kurs på Trailerimport. Lagerutrymmena är fyllda till brädden med både nya släp, reservdelar, tillbehör och vinterdäck till samtliga modeller.
– Oavsett ålder på sitt släp går det att få tag i reservdelar. Jag har reservdelar för ungefär tre miljoner i lager till de flesta modeller, berättar Per Lindqvist.
Sedan början av året erbjuds en reservdelsförsäljning via nätet, en av flera funktioner på hemsidan som Per satsat mycket på den senaste tiden.
– Där klickar kunden enkelt hem vad de vill ha, betalar med kort och så skickar vi fraktfritt över hela landet, berättar Per.
Nyligen har också en funktion lanserats på hemsidan där kunden själv kan bygga sitt eget släp och direkt få veta priset.
– Där kan man sitta och plocka ihop olika släp och tillbehör som man vill och prova sig fram. Det finns fler än 1 000 grundmodeller av släp och till det kommer ett stort antal tillbehör, vilket gör att möjligheterna är nästan obegränsade för kunden, säger Per Lindqvist.
En ständigt återkommande fråga från kunderna är vilka släp som kan dras med B-behörighet och Pers råd är enkelt:
– Kör du mycket med släp, ta BE-kort, då slipper du fundera lika mycket över vilka kombinationer som är tillåtna, säger han.

Ifor Williams


Ifor Williams Trailers är Europas största tillverkare av släp med totalvikt upp till 3,5 ton. Företaget är familjeägt och firar i år 60 år som släpvagnstillverkare. Alla tillverkade släp under året kommer förses med en jubileumsplakett.
Alla släp tillverkas i företagets egna fabriker i Wales.
Ifor Williams representeras i Sverige av Trailerimport sedan 2008.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 05 mars 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste