Samarbete för bättre marknadsnärvaro

X-maskiner och Svea Agri tecknar ett avtal om ett nytt samarbete i Ångermanland, Medelpad, Hälsingland, Jämtland och Västernorrland.

Svea Agri och X-maskiner ska samarbeta för en effektivare marknadsnärvaro i Norrland. Andreas Axelsson är koordinator. Från vänster: Christian Campbell, försäljningschef Sverige, Svea Agri, Lennart Sandberg, vd Svea Agri, Andreas Axelsson, eventkoordinator och Fredrik Berggren, vd X-maskiner. Foto: Svea Agri

Det nya samarbetet innebär att de kommer genomföra gemensamma kundevent och visningar, där maskiner kommer att visas ihop med inomgårdsutrustning. Tanken är att kunderna ska få en inblick i produkter för hela sin verksamhet vid ett och samma tillfälle, skriver företagen i ett pressmeddelande.

Större kundgrupp

Andreas Axelsson från Alsens Lantbruksservice i Krokom, har fått uppdraget att koordinera och genomföra visningar och event för Svea Agri och X-maskiner i hela området. Samarbetet innebär en ökad tillgänglighet för Svea Agris produkter för kunderna i Hälsingland, Jämtland och Västernorrland.

Andreas Axelsson är i grunden lantbrukare och entreprenör, han har tidigare arbetat som maskinsäljare och är sedan våren 2017 återförsäljare för Svea Agri. Andreas samverkar med ett antal entreprenörer för montage av foder- och utgödslingssystem från Svea Agri.

– I och med det nya samarbetet breddas mina möjligheter att nå ut till en större kundgrupp. Jag har min bas på X-maskiners anläggning i Östersund, där kommer även produkter från Svea Agri att finnas uppställda i visningshallen, säger Andreas Axelsson.

Ny samarbetsform

Försäljningschef för Svea Agri i Sverige Christian Campbell är nöjd med det nya samarbetet.

– Det här känns riktigt bra. Vi har hittat en ny samarbetsform som vi tror kan bli mycket framgångsrik för alla parter. X-maskiner är väl etablerade i området och genom vår gemensamma marknadskanal breddas produkterbjudandet till kunderna, säger han.

Mer innehåll

Även X-maskiner ser fördelar med det nya upplägget.

– Vi ser stora möjligheter till mer innehållsrika kundaktiviteter. Dagens lantbrukare lever som många andra med ett mycket tidspressat schema. Samarbetet med Svea Agri och Andreas är därför mycket positivt, kommenterar Fredrik Berggren, vd på X-maskiner.

 

Samarbetet gäller från och med 1 februari 2018.

Entreprenadaktuellt
Tel: 019-760 94 20
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 05 mars 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste