Uppdaterad pickup från Ssangyong

Den koreanska biltillverkaren Ssangyong lanserar en ny pickup som ska ersätta den gamla Actyon Sports.

Den nya pickupen från SsangYoung går under namnet Musso, flaket har en maximal lastkapacitet på 1000 kilo. Foto: SsangYong

Den nya pickupen, SsangYong Musso, hade premiär i bilsalongen i Genéve. Bilen har fem års garanti med obegränsade mil. Flaket som är byggt för att rymma en lastpall har en lastkapacitet på 1 000 kilo, skriver tidningen Farmers Weekly.

Två transmissioner

Pickupen är utrustad med en 2,2 liters dieselmotor på 181 hästkrafter, som i utförandet med automatisk växellåda levererar ett vridmoment på 420 newtonmeter. Bilen finns med två olika transmissioner, en sexväxlad manuell växellåda eller en sexstegad automatlåda. Fyrhjulsdriften kopplas in elektriskt och det finns även en lågväxel.

Hög utrustningsnivå

Invändigt är Musso utrustad med bland annat DAB radio och bluetooth som standard, alla versioner utom basversionen är utrustade med en åtta-tums bildskärm i instrumentpanelen. I det högsta utförandet har bilen bland annat skinnsäten med värme och ventilation. Alla utföranden har en maximal dragvikt på 3 500 kilo.   

Den nya modellen kommer att säljas under namnet Musso, som betyder noshörning på koreanska, även i Sverige. Pickupen bygger på den nya Rexton SUV:en som kommer att lanseras i Sverige i mars, detta skriver SsangYong sverige i en kommentar till Jordbruksaktuellt.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 07 mars 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste