Loop Rocks till Norge

Den virtuella marknadsplatsen Loop Rocks, där användare kan matcha utbud och efterfrågan av byggmassor som sten och jord mellan varandra etableras nu i Norge. Plattformen används redan av över 9 000 användare i Sverige, Finland och Danmark.

Carl Zide är operativ chef för Loop Rocks, en digital marknadsplats för återanvändning av massor, som nu startat upp i Norge. Foto: Loop Rocks

– Efter den norska expansionen blir Loop Rocks en helnordisk plattform. De nordiska byggmarknaderna har mycket gemensamt och nya digitala lösningar som Loop Rocks skapar synergier som inte tidigare fanns inom och mellan marknaderna, säger Carl Zide, chef för Loop Rocks.

Loop Rocks lanserades den 28 februari i Norge. I Sverige har systemet funnits sedan 2016 och i Danmark och Finland sedan 2017. Syftet är en effektivare hantering av sten, jord och andra sekundära fyllnadsmassor på byggarbetsplatser, både mellan företag och privatpersoner. Genom att ”loopa” materialet direkt mellan platserna förhindras att merparten av byggnadsmaterialet, som i nuläget, hamnar på deponi.

– Den norska byggindustrin är en förebild för oss och präglas av stränga miljökrav, moderna byggföretag och stora investeringar. Detta är en stor möjlighet för Loop Rocks som vi inte vill missa, fortsätter Carl Zide.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 07 mars 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste