Ny minikran-aktör satsar i Sverige

Nils-Gunnar Burge, som driver Hüllert Maskin, har startat ett nytt bolag, Svenska Jekko AB, som ska sälja italienska minikranar på den svenska marknaden.

Nils-Gunnar Burge (VD), Karl-Fredrik Bengtsson och Jakob Burge kommer att jobba med att sälja de italienska minikranarna från Jekko i Sverige.

Koncernen bakom Hüllert Maskin växer, förra året förvärvades Ottossons truckar som säljer gaffeltruckar från Hyundai och nyligen har företagets ägare Nils-Gunnar Burge startat bolaget Svenska Jekko AB.

– Tanken är att vi vill vara en koncern som är specialiserade inom lyfthantering på olika sätt och de här tre bolagen och maskintyperna känner vi kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt, säger Nils-Gunnar Burge till Entreprenadaktuellt idag.

Jekko är en marknadsledande minikrans-tillverkare med över 45 års erfarenhet av att bygga
maskiner. 1972 etablerades Jekko (dåvarande Ormet) i Treviso, Italien där utveckling och
tillverkning sker än idag.

– Ett nära och gott samarbete har inletts, det känns mycket bra, säger Nils-Gunnar.
Personal från företagets support- och serviceavdelning har utbildats på plats i fabriken i Italien. Jekko har redan varit på besök i Vara (Västra Götaland) vid två tillfällen.
Svenska Jekko AB kommer att sälja Jekkos produkter, sköta all eftermarknad och service
rikstäckande.

Marknaden för minikranar i Sverige växer och många av de kunder som redan idag använder Merlos teleskoplastare är även potentiella kunder till en minikran, vilket ger synergier mellan de två företagen. Svenska Jekko kommer att dela lokaler med Hüllert Maskin i Vara i Västergötland.

– Vi har fått hem de första två maskinerna och den första affären är redan gjord. Det är AB Truck & Krantjänst köpte i dagarna en JF-545, berättar Nils-Gunnar Burge.

Första stora visningen av minikranarna kommer att ske på Svenska Maskinmässan på Solvalla i början av sommaren.

En närmare presentation av maskinerna kommer i Entreprenadaktuellt inom kort.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 09 mars 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste