Footgolf ny gren på SM-veckan

Footgolf är en av de nya idrotterna under Riksidrottsförbundets SM-vecka i Skåne i sommar. Footgolf gör sin debut på RF:s tävlingsprogram bara två år efter att grenen togs in i Svenska Golfförbundet.

Susanne Fahlström, Footgolf-SM damer.
Foto: Svenska Golfförbundet

Över 50 idrotter är med och tävlar under RF:s SM-vecka och två av grenarna arrangeras av Svenska Golfförbundet. SM i handigolf och SM i footgolf avgörs båda den 5–6 juli.
SM i footgolf spelas på en 18-hålsbana i dam och herrklass. Tävlingsbanan är 1 445 meter lång och ligger mitt i Landskrona vid Citadellet från 1500-talet.
Tolv hål går i slottsparken runt konsthallen och sex hål går runt slottet. Banan har lagts ut av Peder Albertoth, golfare och ledarmot av Landskronas fritidsnämnd.
– Området runt Landskrona citadell och konsthall är fantastiskt vackert och har alla möjligheter för en spännande footgolftävling. Banan erbjuder två väldigt olika slingor. Slottshålen är av mer öppen karaktär och lite längre medan Konsthålen är en park- och skogsslinga som är lite kortare men desto klurigare, säger Peder Alberoth, i ett uttalande.
Inför SM görs markarbeten som att anlägga utslagsplatser, stödså gräs och förbereda för klippområden på banan och i ruffen.

Entreprenadaktuellt
Tel: 019-760 94 20
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 13 mars 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste