"Vi har utvecklat marknadens effektivaste 20-tonnare"

JCB har under dagen idag lanserat en helt ny maskin i 20-tons klassen, som enligt tillverkaren är "den effektivaste maskinen i klassen" – dessutom med en mycket hög komfort.

JCB har idag lanserat en helt ny 20-tons serie "X-serie" med vad man uppger är marknadens mest komfortabla och effektiva maskiner i klassen. Foto: Ann-Louise Larsson

JCB har under dagen idag lanserat sin nya X-serie under ett event vid huvudkontoret i Storbritannien, som samlat branschpress från hela Europa. X-serien består idag av två modeller, 21 och 22-ton tunga. Enligt JCB har målet varit att utveckla den mest avancerade - och bästa - maskinen i sin klass, med fokus på detaljer som kunderna har efterfrågat. Utvecklingsarbetet startade för fyra år sedan och idag kunde konstruktörer och ingenjörer med stolthet visa upp resultatet. Bland de punkter som tillverkaren framhåller återkommer bränsle-effektivitet, komfort och högre effektivitet och produktivitet i arbetet.

Markus Möller, försäljningschef på JCB i Sverige

– Vår bedömning är att vi med X-serien har markadens mest effektiva 20-tons grävare, säger Timothy Barnett, JCB.

Intresset i Sverige förväntas bli stort, den första maskinen är redan såld innan lanseringen och i april kommer de första maskinerna för demo hem.

– Jag tror att den kommer mottas väldigt väl av de svenska kunderna. Jag tror att de svenska kunderna kommer att uppfatta den som skön maskin att köra med bra följsamhet i hydrauliken, bekväm, rymlig hytt och väldigt tyst, säger Markus Möller, försäljningschef för JCB i Sverige.

JCB:s nya X-serie erbjuds med fabriksmonterad tiltrotator från Steelwrist. Foto: Ann-Louise Larsson

För de svenska kunderna erbjuds en Nordic Edition, med bland annat extra belysning och stol med värme och kyla. Maskinen erbjuds med fabriksmonterad tiltrotator från Steelwrist men kan även utrustas med tiltrotator från övriga tillverkare, då som eftermontering i Sverige.

 

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 13 mars 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste