Första Doosan med 17 meters räckvidd

Nyligen hade utrustningsmekanikerna hos Maskinia i Linköping den stora äran att utrusta en Doosan DX300 LC med hela 17 meters räckvidd! 

Långgrävaren DX300 LC upptog nästan hela verkstaden i Linköping med sin enorma bom och sticka. Maskinens räckvidd är hela 17 meter! Foto:ANN-LOUISE LARSSON

Det är den tredje DX300-LC i serie 5 det här året som utrustas av Maskinia i Linköping. Dock är det den första i Sverige med superlång räckvidd – hela 17 meter! Standardlängd på bommen är 6,25 meter och 3,1 meter för stickan. 

– Utmaningen har dels varit att få plats rent fysiskt i verkstaden och dels att hinna klart med arbetet i tid, berättar Graeme McKenzie, leveransansvarig på Maskinia. 

Drygt en vecka har maskinen stått i Maskinias utrustningsverkstad i Linköping och personalen har jobbat i skift för att få klart maskinen så snabbt som möjligt. 

– Totalt hade vi ungefär tre veckor på oss från det att ordern var klar tills maskinen skulle levereras till kunden. Men eftersom det mesta är special på en sådan här maskin så tog det lite tid för oss bara att få hem delarna, berättar Graeme McKenzie. 

Förutom det enorma aggregatet har många andra kund­anpassningar gjorts på maskinen, bland annat har den utrustats med kom-radio och alkolås, centralsmörjning och miljöolja. Maskinen ska användas av en entreprenör i Stockholm, som bland annat nyttjar den långa räckvidden till att gräva under vatten. 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 03 april 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste