Fredsund nysatsar med tyska maskiner

Fredsund Maskin nysatsar med en nyetablering i Stockholm och ett nytt märke på den svenska marknaden – tyska markvibratortillverkaren Weber mt. 

Fredsund Maskin har sedan i höstas agenturen för de tyska markvibratorerna från Weber Mt. Nu håller man även på att etablera sig i Stockholm, där den nya delägaren Tomas Ulander kommer arbeta. Foto: ann-Louise Larsson

– Det är ett kvalitetsmärke som passar väldigt bra in i vårt tänk, säger Tomas Ulander, ny delägare i företaget sedan årsskiftet. 

Fredsund Maskin, med bas i Jönköping, håller på att etablera sig med en filial i Stockholmsområdet. I dagsläget inhyser man sig i en verkstad med intilliggande kontorshotell i Nacka, men med tiden ska fastigheten byggas ut och då hoppas man få tillgång till både ett ”showroom” för maskinerna och en mindre testbana. 

Tyskt varumärke

– Förhoppningen är att det ska vara klart om ett, max två år, berättar Tomas Ulander, som är den som ska arbeta i Stockholmsfilialen. 

I höstas blev avtalet klart med den tyska tillverkaren Weber mt. Utöver deras sortiment säljer Fredsund Maskin även kompressorer, generatorer och pumpar från Atlas Copco, rastvagnar från Respo, samt EC-serien av hydraulhammare från Epiroc (tidigare Atlas Copco). 

– Vi riktar speciellt in oss mot mindre entreprenadföretag, som vill ha kvalitetsprodukter med låga arm- och hand­vibrationer och som är lätta att serva, säger Tomas Ulander, som närmast kommer från just Atlas Copco, där han arbetat med bygg- och anläggningssortimentet. 

I produktportföljen hos Fredsund Maskin finns ”paddor” från 32 kilo upp till 900 kilo och alla produkter säljs med tre års garanti. Service på produkterna erbjuds idag i Nacka och i Jönköping samt hos en servicepartner i Malmö. 

– Vi kommer att utöka med flera servicepartners inom kort, just nu letar vi efter en lämplig på norra sidan av Stockholm, fortsätter Tomas Ulander. 

– Vi är även på väg att starta upp en verksamhet i Göteborg. Där har vi en säljare på gång och det kommer sedan att bli dennes första uppgift att hitta en passande servicepartner, tillägger han. 

Leverans samma dag

Service är ett av ledorden i Fredsund affärsidé, tillgänglighet är ett annat. 

– Vi försöker att ha maskiner i de vanligaste storlekarna i lager och kan då leverera samma dag som kunden beställer, säger Tomas Ulander. 

Han har hittills bara fått positiva reaktioner på maskinerna och jobbar hårt för att få potentiella kunder att provköra maskinerna för att känna på hur lättmanövrerade de är samt de låga vibrationerna i kombination med bra packningsdata. 

– Vi planerar att ha kunddagar under våren då man kan komma hit och prova maskinerna, men allra helst åker vi ut till entreprenörerna och demonstrerar våra produkter på plats. Det är det allra bästa, då kan kunden själv prova i lugn och ro i sin egen miljö, fortsätter Tomas Ulander. 

Även på Entreprenad Live-mässan till hösten kommer det finnas möjlighet att klämma och känna på de tyska maskinerna. 

– Långsiktigt ser vi även att vi kommer öka med fler fabrikat och produkter för att kunna serva våra kunder med det som de behöver. Vi har redan nu identifierat några produkter som vi jobbar med och förhoppningsvis kan vi redan under hösten fylla på med något, säger Tomas Ulander. 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 04 april 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste