Hallå där Lennart Nilsson, ny ordförande för LRF entreprenad

Lennart Nilsson

Varför ville du ta det här uppdraget?

– Det känns spännande att vara med om att starta upp ett nytt branschben inom LRF. Entreprenad­verksamheten är också en viktig del av LRF medlemmarnas vardag. Vad gäller omsättningen är entreprenaden ett av de största produktionsbenen inom skogs- och lantbruk. Det är en spännande utmaning att jobba med de frågorna.

Vad ser du mest fram emot?

– Det är att utveckla de här företagen och jobba med företagarfrågor på kanske ett lite annat sätt än vad vi är vana vid i LRF.

Hur kommer organisationen att vara uppbyggd?

–Jag är ordförande för det som kallas för entreprenaddelegationen, som består av två personer från LRF:s riksstyrelse och representanter från Maskinringarna, Farmartjänst, Skogs­entre­prenörerna och Sveriges maskin­stationer.

– Tanken är att de som är anställda inom de här organisationerna ska bli effektivare genom att samverka och vi kommer att ha en anställd på LRF som kommer att jobba med att organisera samverkansarbetet. Det är en av de största anledningarna till att vi inte bygger upp en stor organisation, utan vi ska bli effektivare med det vi har.

 

Entreprenadaktuellt
Tel: 019-760 94 20
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 05 april 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste