Volvobjässar till Solvalla

Swecon kommer att lansera Volvos CE:s första egna tipptruckar på den svenska marknaden under året. På Svenska Maskinmässan visar man upp 72-tons bjässen Volvo R70D.

 

Swecon lanserar Volvos tipptruckar i Sverige. På Svenska Maskinmässan visas 72-tons modellen R70D. Foto: Volvo CE

Sedan uppköpet av Terex 2014 har Volvo och Terex jobbat sida vid sida med den nya serien tipptruckar som nu lanseras bland annat i Sverige. I utvecklingen har man tagit med sig den välbeprövade tipptrucksexpertisen från Terex och blandat samman med Volvos teknologiska styrka. Resultatet har blivit en komplett Volvo-märkt serie som består av fyra maskiner, från 45 ton upp till 100 ton. Det är de två största modellerna som kommer att säljas i Sverige och på Svenska Maskinmässan visar man upp 72-tons modellen. Hela serien baseras på den befintliga och beprövade TR-serien från Terex Trucks. Under utvecklingen har de genomgått en teknisk fingranskning och bland förbättringarna märks bättre sikt och säkerhetssystem.

– Vårt köp av Terex Trucks 2014 var ett strategiskt beslut som gör det möjligt för Volvo att erbjuda sina kunder alternativ på marknaden för tipptruckar, säger Thomas Bitter, Senior Vice President Marketing and Product Portfolio (MaPP) på Volvo CE.

– Sedan dess har vi arbetat med att konstruera en helt ny tipptruck som baseras på Terex Trucks 84 år som tillverkare, och samtidigt implementera Volvo CE:s branschledande teknik och kärnvärden som kvalitet, säkerhet och miljö. Nu går vi in i nästa skede, och de nya Volvo-maskinerna – i synnerhet E-seriens R100E – är frukten av vårt arbete. Vi är säkra på att de kommer att imponera på kunder i gruv- och stenbrottssegmenten.

Volvo CE beskriver E-seriens R100E som ”en helt ny 100-tons tipptruck som förenar gedigen marknads- och kundkännedom med beprövade komponenter, ny teknik och en särpräglad ny design. Det ger en prisvärd och produktiv lösning som tillgodoser behoven hos dagens gruv- och stenbrottskunder”.

R100E har utformats för att tillgodose efterfrågan på en tipptruck som levererar bra prestanda och produktivitet, låg total ägandekostnad, smidig service och god komfort. Med sin höga kapacitet och transporthastigheter, nya V-formade kaross, effektiva hydraulik, intelligenta övervakningssystem och operatörsmiljö kommer R100E hjälpa kunderna att transportera mer material på kortare tid.

– Terex Trucks tipptruckar är kända för att prestera bra under tuffa förhållanden, samtidigt som de är lätta att underhålla och har låg ägandekostnad, säger Paul Douglas, Vice President of Rigid Haulers and Terex Trucks på Volvo CE. Vår beprövade design har utgjort en stabil grund för utvecklingen av Volvo CE:s innovativa intåg i den här produktlinjen. Den nya E-seriens R100E är en helt ny maskin som erbjuder stabilitet, lång livslängd, god lönsamhet, hållbarhet och komfort. Dessutom är den snabb och enkel att använda och serva.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 10 april 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste