Klaravik firar sex år av stark tillväxt

Nätauktionsbolaget Klaravik drog igång den 10 april 2012 och har sedan dess snabbt vuxit till en  viktig kanal för köpare och säljare av fordon och maskiner i Sverige, Norge, Danmark och Polen.

Christian Knutsson och Christian Lenander som grundade Klaravik för precis sex år sedan i sina nya
kontorslokaler som de flyttar in i under nästa vecka. Foto: Andreas Reichenberg  

Klaraviks huvudkontor ligger fortfarande kvar i Karlstad där 21 av bolagets totalt 45 anställda i Sverige arbetar. Då man vuxit ur de gamla lokalerna flyttar man i nästa vecka till ett nytt kontor som har tredubbelt så stor yta. Genom sin auktionsmäklarkår finns Klaravik representerade från Skåne i söder till Lappland i norr. Lokal marknadskännedom och långsiktiga relationer både med uppdragsgivare och medarbetare är en viktig del i arbetet med att komma kunderna nära och skapa förtroende för den enkla och snabba auktionsprocess alla i bolaget är med och levererar.

 –  Vi såg ett behov av att kunna erbjuda en mäklartjänst för stora maskiner i miljonklassen, liksom mindre objekt som verktyg och redskap, inom framför allt byggindustrin och lantbruk för att underlätta hela deras avyttringsprocess.  Vi förstod snart att vårt koncept fungerade och sedan dess har det gått snabbt och varje år har våra förväntningar överträffats, säger Christian Lenander, grundare och vd.

Klaravik har under dessa sex år haft en snabb tillväxt av såväl säljare som budgivare på sin auktionsplattform: I januari 2018 passerades drömgränsen 100 000 unika budgivare. 2017 uppgick auktionsomsättningen till cirka 600 miljoner kronor i Sverige, vilket var en ökning med över 80 procent i jämförelse med året innan. Den goda utvecklingen har fortsatt 2018 och i mars uppnåddes en auktionsomsättning på över 79 miljoner kronor, vilket även var rekord för en enskild månad.

Det kommande året räknar Klaravik med fortsatt stark tillväxt på alla befintliga marknader.

– Vi tror att vår affärsidé och koncept har en fortsatt stor potential både i Sverige och på ett flertal andra marknader i framtiden. Vi kommer att fortsätta att utvecklas och växa organiskt och vi tar de steg som krävs. 2017 förmedlade vi maskiner och fordon för 700 miljoner kronor. I år siktar vi på att nå en miljard, säger Christian Knutsson, grundare och CTO.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
E-post: redaktionen@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 12 april 2018

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste