Startskott för trucksamarbete

I går stannade Ottosson Truck AB till på sin roadshow i Vara hos Hüllert Maskin, vars moderbolag Vara Maskinimport sedan ett par månader är ny majoritetsägare i företaget.

Ottosson Truck AB har köpts upp av  Vara Maskinimport. Från vänster ses Nils-Gunnar Burge, Vara Maskinimport samt Anette Saleskog,  och Bengt Joelsson, Ottosson Truck AB. Foto: Ann-Louise Larsson

Tanken med Vara Maskinimport är att växa och specialisera sig ytterligare inom segmentet ”lyft”. Förutom Hüllert Maskin, som ju är importör av Merlos teleskoplastare ingår sedan en tillbaka också det nystartade företaget Svenska Jekko, som ska sälja minikranar från den italienska tillverkaren Jekko på den svenska marknaden och sedan i januari även Ottossons Truck AB, som har agenturen för Hyundais gaffeltruckar på den svenska marknaden. Företaget är baserade i Sölvesborg i Blekinge, men hoppas nu även kunna växa i Västergötland och andra delar av landet. Varje bolag kommer att ha sina respektive återförsäljare, men hos Hüllert Maskin i Vara kommer man att sälja samtliga tre varumärken.

– Vi har precis dragit igång med Ottossons och har börjat med introduktionsvisningar. Jag är väldigt glad över vårt samarbete, vi har samma grundinställning i båda företagen och kommer även att finna en del synergier mellan oss. Vi har redan fått förfrågningar från truckkunder på teleskoplastare och vice versa, säger Nils-Gunnar Burge, Vara Maskinimport AB.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 13 april 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste