Maskinuthyrare på tillväxt

På mindre än tio år har Hyrcenter vuxit från en lokal depå och 80 maskiner till en landsomfattande verksamhet med sex depåer och fler än 4 000 maskiner och redskap.

 

Hyrcenter växer och har hittills i år öppnat två nya depåer. Från vänster ses delägare Lars-Erik Bergström, Peter Eklind samt företagets nya vd Thomas Sööder och delägare Tobias Wretefeldt. Foto: Ann-Louise Larsson

Hyrcenter Nerike AB startade i december 2010 med en mindre depå i Kumla, söder om Örebro, främst inriktade på liftar och anläggningsutrustning. Ganska snart bestämde sig dock de tre delägarna för att bli en totalpartner med utrustning mot hela byggbranschen. Sedan dess har det gått i en rasande fart och varje år har man kunna göra minst en större verksamhetsutveckling. Idag har verksamheten vuxit till sex depåer spridda över Närke, Värmland och Västergötland.
– Hittills i år har öppnat två nya depåer, i Karlskoga och Kristinehamn i Värmland. Den närmaste tiden kommer vi att lägga på att få de verksamheterna att snurra, säger Thomas Sööder, nytillträdd vd på företaget.
Han kommer närmast från Malmbergs Elektriska AB, som är leverantör till Hyrcenter och började sin anställning första veckan i april.
– Jag har en haft en bra relation till företaget sedan många år och känner av den anlendingen till verksamheten väl. Därför var det inget svårt beslut att börja här, kommenterar Thomas Sööder.
Thomas Sööder kommer att ha hel del kundkontakter i sin yrkesroll, men ska även fokusera på administrativt arbete och att utveckla företaget.
– Tanken är att frigöra mer tid för två av delägarna att kunna ägna sig mer åt kundkontakt, fortsätter Thomas Sööder.
Utmärkande för Hyrcenter, kontra många konkurrenter, är att man har egna chaufförer anställda för att leverera maskiner och utrustning till kunderna.
– Det gör att vi själva styr över hela logistikkedjan och kan planera transporterna utifrån kundernas behov och utnyttja synergier mellan våra olika depåer. Det är en otrolig fördel för oss att kunna sköta allt från beställning till leverans själva, säger Thomas Sööder.

Hyrcenter Nerike AB
Hyrcenter Nerike AB grundades under hösten 2010 och vi bedriver sedan dess uthyrningsverksamhet av maskiner och tjänster som är knutna därtill.
Depåer finns i Kumla, Örebro, Tibro, Skövde, Karlskoga och Kristinehamn.
Hyrcenter sysselsätter omkring 40 personer och förfogar över ungefär närmare 4 000 maskiner och redskap för uthyrning, bland dem cirka 800 liftar.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 02 maj 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste