Utställarna är redo för årets mötesplats

I år är det dags för den andra upplagan av Svenska Maskinmässan och såväl arrangörer som utställare har nu börjat uppladdningen inför den stora mötesplatsen på Solvalla som äger rum den 31 maj-2 juni. 

 

Mässans 43 000 kvadratmetrar är utsålda och omkring 110 utställare deltar, vilket är ungefär 10 procent fler än 2016. Foto: ann-louise larsson

Förra upplagan av Svenska Maskinmässan, 2016, har fått mycket goda omdömen från både utställare och besökare och därför kommer mycket att se likadant ut även till årets mässa. 

– Vi har jobbat vidare med och utvecklat en del detaljer sedan sist för att göra upplevelsen av mötesplatsen ännu bättre i år. Vi vet även att utställarna kommer satsa än mer på sina montrar i år, vi kan nog vänta oss en ytterligare ökning av antalet maskiner på plats, detta trots att jag trodde vi hade ett svårslaget rekord redan 2016 med över 750 utställningsmaskiner, säger Gabriel Börjesson, mässansvarig på Svenska mässan. 

Svenska Maskinmässans utställare är alla medlemmar i Maskinleverantörerna och inför årets mötesplats har intresset av att ställa ut varit stort. Mässans 43 000 kvadratmetrar är utsålda och omkring 110 utställare deltar, vilket är ungefär 10 procent fler än förra gången. Att kunna ge plats åt alla som vill vara med är en av knäckfrågorna för Maskinleverantörerna berättar föreningens ordförande Christer Söderberg. 

Christer Söderberg är ordförande för Maskinleverantörerna och vd på Swecon Anläggningsmaskiner. 

Hoppas på bra väder

– Vi har lyckats tillgodose alla medlemmars önskemål i år, dels genom att man skapat en del nya monterytor och dels genom att större utställare valt att gå ner i storlek på sina montrar, säger Christer Söderberg, som förutom ordförande för Maskinleverantörerna även är vd på Swecon Anläggningsmaskiner AB. 

Han berättar att hela organisationen är väldigt taggade inför mässan och att många väljer att satsa stort på sin medverkan. Många har kommit långt med sin mässplanering, inte minst Swecon, och det gäller att vara ute i god tid för maskinhandlarna när det säljs maskiner som aldrig förr.

Gabriel Börjesson, mässansvarig för Svenska Maskinmässan. 

– De flesta av maskinerna som vi visar i montern brukar vara kundsålda, men då har vi skrivit i avtalet med kunden att leverans sker efter mässan. Skulle vi inte göra det riskerar vi att stå utan maskiner att visa upp, menar Christer Söderberg.

Förra upplagan av Svenska Maskinmässan besöktes av 12 000 personer och i år hoppas man att mötesplatsen ska locka ännu fler. 

– Nu tror jag att det kommer att komma betydligt fler besökare. Dels är mässan mer inarbetad vid det här laget och dels är det i år den enda mässan i Stockholmsområdet. Nu håller vi tummarna för lika bra väder i år, det är ju det enda som vi inte kan styra över själva, fortsätter Christer Söderberg.

Om man redan nu vet med sig att man ska besöka Svenska maskinmässan uppmanar arrangörerna att gå in och registrera sig på hemsidan. 

– På detta sätt kan vi anpassa bland annat antalet restauranger, toaletter och registreringsdiskar för att besökarna skall slippa stå i köer. Allt för att underlätta och öka kvalitén för besökarna. Jag vill även ta tillfälle i akt och påminna om att det ju är kostnadsfri entré till mässan, säger Gabriel Börjesson.
 

Praktisk information
Öppettider
31 maj 09.00-17.00
1 juni 09.00-17.00
2 juni 09.00-15.00

Ta gärna bussen till Svenska Maskinmässan!
Gratis bussar kör till och från Stockholm C och Sundbyberg under torsdag 31 maj och fredag 1 juni. Under lördagen 2 juni kör inga bussar till Stockholm C med anledning av Stockholm Marathon. För den som hellre tar bilen finns gratis parkering i anslutning till mässområdet.

Ann-Louise Larsson
Entreprenadaktuellt

Artikeln publicerades fredag den 11 maj 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste