De tar över Liugong i Sverige

Stig Machine har under en längre tid saknat större maskiner i sitt sortiment. Därför har de nu tagit över den svenska agenturen för Liugong.
– Det känns riktigt bra, säger Henrik Svensson.

 

Bo Svensson, Henrik Svensson och Börje Westin på Stig Machine är glada över tillskottet Liugong i produktportföljen. På Svenska maskinmässan visar man upp 15- och 22-tons grävmaskiner.
Foto: Ann-Louise Larsson


Stig Machine, med säte i Bålsta utanför Stockholm, är sedan tidigare leverantör av mindre grävmaskiner, upp till 10 ton, från Hyundai, hjullastare från Atlas Weycor, dumprar från Thwaites och vältar från Bomag.

– Vi har en del kunder som har både stora och små maskiner och nu kan vi erbjuda dem ett komplett sortiment av maskiner, det har vi inte kunnat tidigare, säger Henrik Svensson, vice vd på Stig Machine.

Den första februari tog Stig Machine över Sverige-agenturen för Liugong från Peters lastmaskiner, som jobbat med varumärket sedan 2011 då man introducerade det i Sverige för första gången.

– I dagsläget finns omkring 300 maskiner ute i Sverige, många av dem finns hos för oss nya kunder som vi inte tidigare har varit i kontakt med. Dessutom tror vi att maskinerna kan intressera de av våra befintliga kunder som har behov av större maskiner, säger Börje Westin, säljchef på Stig Machine.

De första Liugong-maskinerna har nyligen landat i Bålsta och på Svenska Maskinmässan kommer man att visa upp bandgrävarna 915E och 922E.

Startskott på mässan

– Svenska Maskinmässan blir lite av startskottet för vår Liugong-försäljning. Vi kommer att sälja hela Liugongs sortiment av både grävmaskiner och hjullastare, men vi tror att huvudprodukterna kommer att bli grävmaskiner mellan 10 och 50 ton, säger Börje Westin.

Reservdelslagret för Liugong har redan flyttats till Stig Machine, mekanikerna har fått utbildning på produkterna och all service på Liugong-maskinerna sköts numera av Stig Machine.

– Tack vare att komponenterna till stor del är de samma som vi jobbat med tidigare i våra andra maskiner, till exempel Kawasaki-pumpar och Cummins-motorer, så är det inte särskilt lång startsträcka för vår personal att börja skruva med Liugong, tillägger Henrik Svensson.

Även om Liugong är en kinesisk maskintillverkning sker en del av tillverkningen i Europa, närmare bestämt i Dresstas fabrik i Polen. Där finns också en europeisk demonstationsanläggning som nyligen invigts, dit Stig Machine hoppas kunna ta med kunder och även reservdelslagret för Europa.

– Det innebär för oss att vi snabbt kan få tag i delar när det behövs. Dessutom har vi fått väldigt bra gehör från tillverkaren, de ska komma hit och titta på hur vi utrustar deras maskiner och vad de svenska kunderna efterfrågar, berättar Henrik Svensson.

 

Ann-Louise Larsson
Entreprenadaktuellt

 

Artikeln publicerades fredag den 11 maj 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste