Svenska maskinmässan: Större hytt på liten maskin

Maskino lanserar Kubotas nya mini­grävare U36-4 på Svenska Maskinmässan. Nytt på modellen är bland annat hytten, som hämtats från Kubotas fem-tonnare.

 

Kubota har lagt stor vikt vid att föraren ska ha det bekvämt under arbetsdagen. Därför har den nya 3,5 tonsmaskinen utrustats med en likadan hytt som fem-tonnaren. Det innebär en rymligare hytt, med större ingång, mer benutrymme och en förbättrad ergonomi för maskinföraren. Inredningen i hytten beskrivs som både ”lyxig och bekväm”. Air-condition, som ger rätt luftflöde oavsett väder, är nu standard i nya U36-4. Ett nytt kontrollsystem i displayen gör det enklare för föraren att följa bland annat driftshistorik och flödesinställningar.

Kubota U36-4
Effekt: 
24,2 hk/17,8 kw
Larvbredd: 
300 mm
Maskinbredd: 
1905/2260 mm
Max grävdjup: 
3410 mm
Max grävradie: 
5490 mm
Vikt: 3 755 kg

U36-4 erbjuder proportionell flödeskontroll av extrahydrauliken och maximal flödesinställning. Upp till fem olika flödeshastigheter kan programmeras för specifika verktyg på den nya kontrollpanelen. Det behövs inga verktyg och inga manuella inställningar. Oljeflödet i SP1 kan nu uppgå till maximalt 60 minutlitrar, vilket gör det möjligt att köra maskinen med ett större utbud av verktyg än förut.

U36-4 har också ett autoshiftsystem, som gör att larvningen automatiskt ändras mellan hög och låg, beroende på underlag och dragkraft. Detta gör grävaren lättare att hantera vid schaktning och när maskinen svänger. Maskinen är kompakt till formatet och därför mycket smidig och kan arbeta effektivt även itrånga utrymmen. Bakdelen skjuter ut minimalt över spårbredden. U36-4 kommer att finnas tillgänglig för provkörning i Maskinos monter.

 

Ann-Louise Larsson
Entreprenadaktuellt

 

Artikeln publicerades onsdag den 16 maj 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste