De har utvecklat världens största tiltrotator

Rototilt har lanserat vad som beskrivs som världens största tiltrotator, R9, för grävmaskiner mellan 30 och 40 ton.
– Det här är en tiltrotator med oöverträffad kapacitet som härmed gör riktigt stora grävmaskiner effektivare, säger produktchef Sven-Roger Ekström.

 

Rototilt har lanserat världens största tiltrotator, R9, för maskiner på 30-40 ton. Foto: Rototilt

Nya tiltrotatorn Rototilt R9 öppnar en helt ny värld för grävmaskiner mellan 30-40 ton, enligt Rototilt. Den har en unik kombination av styrka och smartness. Den robusta tiltrotatorn klarar ett imponerande brytmoment på 500 kNm, har en helt nyutvecklad hydraulik som klarar stora flöden och en kraftig snäckväxel med dubbla hydraulmotorer för att klara stora påfrestningar och ge maximalt vridmoment.

– Vi tror att tiden är mycket mogen att börja använda tiltrotatorer på större grävmaskiner än som varit vanligt tidigare. Självklart kombinerat med vårt välbeprövade styrsystem ICS och säkerhetslösningen SecureLock, säger Sven-Roger Ekström.

Men Rototilt R9 är inte bara ett kraftpaket med Heavyduty-kvalitet som tål tuffa tag. Rototilt R9 ger också möjlighet att använda det intelligenta styrsystemet ICS som ger många smarta funktioner och SecureLock, ett säkerhetslås som säkerställer att redskapet alltid är korrekt kopplat. Rototilt R9 har också centralsmörjningen ILS, Innovative Lubrication System.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 03 maj 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste