Stort maskincenter invigt

Igår, fredag, invigdes det nya stora maskincentret i Rosersberg norr om Stockholm, där Scantruck flyttat in tillsammans med Söderberg & Haak. 

 Anker Lemvig, Scantruck och Kjell Forsén, Söderberg & Haak klippte band vid invigningen av den gemensamma anläggningen i Rosersberg under gårdagen. Foto: Ann-Louise Larsson

För ett och ett halvt år sedan föddes idén om att Scantruck och Söderberg & Haak skulle bli sambos i ett nytt stort maskincenter i Stockholmsområdet. 

- Det känns som ett stort lyft för oss, äntligen har vi fått ändåmålsenliga lokaler dit vi kan ta med kunder för att visa och dema maskinerna, säger Lucas Berghult, key account manager på Söderberg & Haak. 

Söderberg & Haak glädjs över att få flytta in i ändamålsenliga lokaler. 

Unikt för anläggningen i Rosersberg är att Söderberg & Haak här kommer att i princip bara jobba med entreprenadsegmentet, övriga anläggningar säljer även lantbruksmaskiner. 

- Vi ser ett stort potential i synergier mellan företagen, kunder som köper teleskoplastare har i många fall även behov av entreprenadmaskiner och vice versa. Då känns det bra att allt finns under samma tak, fortsätter Lucas Berghult. 

På den nya anläggningen kommer för Söderberg & Haaks del 12 personer att jobba i nuläget, ytterligare ett par mekaniker kan komma att behövas. Arbetet ska ledas av nytillträdde försäljningschefen Kjell Forsén, som kommer från byggmaskins- och verktygsbranschen.

- Jag ser fram emot att få lära mig allt om entreprenadbranschen och har en väldigt kunnig personalstyrka på plats till min hjälp, säger han. 

Även Scantruck är väldigt glada över den nya anläggningen och samarbetet med Söderberg & Haak. 

Anker Lemvig och Marcus Strömberg, Scantruck, vid invigningen av nya anläggningen i Rosersberg. Foto: Ann-Louise Larsson

- Dagen har startat väldigt bra för oss, redan innan klockan 10 idag när vi klippte bandet hade vi sålt tre maskiner, berättade Sverige-chef Anker Lemvig efter invigningsceremonin igår, fredag. 

- Det kommer att bli väldigt bra med den här anläggningen för oss. Vi har varit verksamma i Stockholm i 3,5 år men inte varit så synliga. Det blir en stor skillnad för oss nu, konstaterar Anker Lemvig. 

Han berättar också att de två maskinhandlarna inte bara har blivit sambos, utan även börjat samarbeta när det gäller service. 

- Söderberg & Haaks verkstäder servar numera även våra Manitou-maskiner, berättar Anker Lemvig. 

Invigningen i Rosersberg pågår även under dagen idag, lördag, med ett öppet hus fram till klockan 15. 

 

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades lördag den 05 maj 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste