Bellman köper VSM

VSM Entreprenad blir en del av Bellman Group AB. Genom förvärvet stärker Bellman Group sin position inom maskinentreprenadbranschen och utvidgar även sin verksamhet till Norge

Magnus Persson, vd på VSM Entreprenad, ser fram emot en stärkt position tack vare den nya ägaren Bellman Group. Arkivbild

Ett avtal skrevs under gårdagen under mellan Bellman Group och VSM om förvärv av samtliga aktier i bolaget och indirekt dess dotterbolag och intressebolag. Köpeskillingen för förvärvet uppgår till 388 miljoner kronor på skuldfri basis. 

Genom förvärvet stärker Bellman Group sin position inom maskinentreprenadbranschen och utvidgar även sin verksamhet till Norge.

- Det är oerhört kul och spännande att VSM nu blir en del av Bellman Group. Det här förvärvet ligger helt i linje med Bellman Groups affärs- och strategiplan. Målet är att gruppen skall kunna erbjuda lösningar till kund som ingen annan kan göra inom ramen för ett och samma bolag. Vi ser goda möjligheter att fortsätta skapa värden i den nya koncernen då samtliga dotterbolag redovisar en stark resultatutveckling, säger Håkan Lind, VD för Bellman Group, i ett pressmeddelande.

Avsikten är att VSM fortsatt ska drivas i separat regi även efter förvärvet.

- Det skall bli intressant och spännande att ta detta steg med VSM och arbeta i den nya organisationen för att utveckla och utvidga verksamheten så att vi kan möta kunders och marknadens behov. Vi kommer i och med detta att kunna stärka positionen i Mälardalen men även i övriga landet, säger Magnus Persson, vd för VSM Entreprenad. 

Förvärvet är villkorat av att Bellman Group erhåller erforderlig finansiering samt att Konkurrensverket lämnar sitt godkännande till transaktionen. Tillträde i transaktionen förväntas ske under det tredje kvartalet 2018.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 05 juni 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste