Swecon på Sweden Rock

Swecon är ny maskinpartner till Sweden Rock Festival i Sölvesborg. Det innebär att man dels tillhandahållit de maskiner som behövts för att bygga och riva festivalen och dels att man har en monter inne på festivalområdet under själva festivaldagarna.

Swecon är ny partner till Sweden Rock Festival. Inne på festivalområdet visas en EWR150E och 15 hjullastare har byggt upp festivalområdet. Foto: Daniel Moqvist

- Vi har upptäckt att många av våra kunder och folk i branschen är på festivalen, därför tycker vi att det är ett bra tillfälle att visa upp oss för festivalpubliken, säger Fredrik Rigö, marknadskommunikationschef på Swecon Anläggningsmaskiner AB.

Montern delade man med Volvo Lastvagnar och hade fullt med aktiviteter hela dagarna, bland annat kunde man testa sin styrka i armbrytning, under ledning av världsmästaren Heidi Andersson eller köra simulator.

- Vi försöker trycka en del på rekrytering och faktum är att vi har redan har fått ett par bra leads från några personer till mekanikertjänster som vi efterfrågar, säger Fredrik Rigö.

Knappt hann han och kollegorna packa ihop sina grejer från Svenska Maskinmässan innan det blev dags att åka till nästa event – Sweden Rock Festival i Norje i Blekinge.

- Trailern lämnade Solvalla på söndagen och på måndagen åkte den ner hit. Maskinen som vi ställer ut här, en EWR150E, var dock inte med på Solvalla, säger Fredrik Rigö.

15 hjullastare av olika storlekar, från L35 till L 120, har under de senaste tre veckorna varit i Sölvesborg för att hjälpa till med uppbyggnaden av festivalområdet. Under själva festivalen används maskinerna för service och efteråt hjälper de till att riva.

- De flesta av dessa är sålda och kommer gå till kund härifrån, några av dem är demomaskiner som vi kommer ta med oss hem, säger Fredrik Rigö.

Om det blir ett fortsatt samarbete med Sweden Rock även nästa år återstår att se, men Fredrik Rigö är mycket positiv.

- Vi får utvärdera och se men som det känns nu så kommer vi att vara här igen. Volvo Lastvagnar har varit med tidigare och vi kommer med stor sannolikhet fortsätta att utveckla konceptet tillsammans med dem, säger han.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades lördag den 09 juni 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste