25 år med Carlsson & Co

För 25 år sedan valde bröderna Björn och Magnus Carlsson i Falkenberg att starta försäljning med begagnade entreprenadmaskiner. Med tiden har verksamheten omformats till att gälla utrustning för last och lyft och för drygt ett år sedan flyttade man in i en helt ny anläggning.

Bröderna Björn och Magnus Carlsson har drivit företaget Carlsson & Co ihop i 25 år. Förra året flyttade man till nybyggda lokaler i Falkenberg. Foto: Ann-Louise Larsson

– Det blev verkligen ett lyft för hela verksamheten när vi fick den nya anläggningen. Här har vi ändamålsenliga lokaler som vi med stolthet kan visa upp för kunder och leverantörer, säger Björn Carlsson.
I 25 år han drivit företaget Carlsson & Co tillsammans med sin bror Magnus Carlsson. Att ta steget till att bli företagare var dock inte så stort för bröderna, som är uppvuxna i en ”entreprenörsfamilj”.

Messersi blev ryggraden

– Vår pappa drev ett liftbolag, fram till 1989 som jag även jobbade i några år innan jag och Magnus bestämde oss för att starta eget, berättar Björn.
I slutet av 80-talet drabbades han av en sjukdom som gjorde honom gravt synskadad, vilket begränsade hans möjligheter till att få jobb. Att starta en egen verksamhet blev Björns möjlighet att försörja sig, något som vare sig Björn eller hans bror Magnus har ångrat en dag.
I början handlade man även med överskottspartier på diverse varor, men efter ett par år valde bröderna att renodla verksamheten mot bygg- och entreprenadbranschen. Några agenturer har kommit och gått genom åren, men ryggraden i företaget, Messersis minidumprar, har varit densamma sedan 1995.
– Vi hittade snabbt en bra samarbetsform med bra produkter som passade vår verksamhet och det har bestått genom åren, säger Björn Carlsson.

Flitiga utställare

Mässor har alltid varit viktiga och är fortfarande, om än i mindre utsträckning under senare år, för Carlsson & Co.
– Förr var det där och då man kunde se nyheterna. Då åkte man dit. Idag går informationen att få på internet när som helst på dygnet och långt innan produkterna visas på någon mässa. Därför har inte mässorna lika stor betydelse längre, även om det är ett bra sätt att träffa kunder på, säger Björn.
– Vi har haft förmånen att träffa och lära känna väldigt mycket människor under de här åren, både kunder och leverantörer. Det har varit det absolut bästa, säger Björn och Magnus samstämmigt.

Firade med öppet hus

– Det var lättare att få förtroende av kunderna då, idag får man jobba hårdare, tillägger Björn.
Idag är sysselsätter verksamheten sex personer på heltid och en person på halvtid. 25-års jubileet firades med ett välbesökt öppet hus i slutet av april.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 04 juli 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste