Ny aktör satsar i Sverige

Evorex, generalagent för det nya märket Evoquip, har varit igång sedan förra året och satsar nu på att växa i både Sverige och Norge. 

 

Jonas Wäppling och Henrik Munther har dragit igång Evorex och introducerar nu det nya märket Evoquip på den svenska marknaden. Foto: ann-louise larsson

Evoquip är en ny aktör inom mobila kross- och sorteringsverk i kompakt format, som Terex står bakom. 

– De storlekar som Evoquip har är vi ganska ensamma om på marknaden än så länge, säger Henrik Munther, försäljnings- och marknadschef på Evorex. 

Evoquip har produkter i viktklasser från 3,5 ton upp till 30 ton. Maskinerna är mindre, lättare, användarvänliga än många andra på marknaden och passar både små och mellanstora entreprenörer.

– De går enkelt att flytta på lastväxlare och man kommer igång snabbt med arbetet. Det gör det helt plötsligt lönsamt att ta sig an mindre uppdrag som kanske tar en halv dag eller en dag att slutföra och där man i annat fall skulle få köra i väg massorna, säger Henrik Munther. 

Colt 600 är ett kompakt sorteringsverk som kan transporteras på lastväxlare. Det väger 12 ton och har en kapacitet på upp till 280 ton per timme. Foto: ann-louise larsson

Önskemål från kunder

I sortimentet finns totalt 14 olika modeller av kross- och sorteringsverk. Svenska Maskinmässan på Solvalla var första gången som man visade upp sig på en mässa i Sverige, bara några veckor innan hade man debuterat i mäss-sammanhang även i Norge, på Vei & Anlegg. Med sig till Svenska Maskinmässan hade man bland annat ”storsäljaren” käftkrossen Bison 120, som har utformats speciellt för entreprenörer för vilka mångsidighet, manövrerbarhet och snabba transporter är avgörande. Trots sitt kompakta format klarar den ändå av de tuffaste applikationerna. 

– Maskinen väger 12 ton och kan lätt styras från en grävmaskinshytt och flyttas på lastväxlare. Alla Evoquips produkter är framtagna genom önskemål från kunder i kombination med den gedigna kunskap som Terex besitter, förklarar Henrik Munther. 

Tiotal maskiner ute

Evorex startade upp sin verksamhet under förra året och satsar nu på att växa över hela Sverige. Företaget har sin bas i Skorped utanför Örnsköldsvik, men är verksamma över hela landet och även i Norge. Trots att man inte har varit igång så länge finns det redan ett tiotal maskiner ute på marknaden och Henrik Munther räknar med att försäljningen ska ta fart ordentligt i år.

– Vi har sålt riktigt bra under det här året och det har varit en hel del intresse här på mässan också så jag tror att det kan bli ett riktigt bra år för oss, fortsätter Henrik Munther. Han utgår från hemorten Norrköping, men är mestadels på resande fot. I norra delen av Sverige finns kollegan Jonas Wäppling. 

– Vi räknar med att anställa 2-3 säljare ytterligare i Sverige och Norge, fortsätter Henrik Munther. 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 11 juli 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste