Uthyrare i Närke blir del av Stål & Hyr-gruppen

Stål & Hyr Group, en del av den finska uthyrningskoncernen Renta, går samman med Hyrcenter Nerike AB och Webb Rental Örebro AB. Samgåendet är ett fortsatt naturligt steg mot målsättningen att inom två år bli rikstäckande i Sverige. 

Hyrcenter Nerike AB blir en del av Stål & Hyr-koncernen.  Från vänster ses delägare Lars-Erik Bergström, Peter Eklind samt företagets nya vd Thomas Sööder och delägare Tobias Wretefeldt. Arkivfoto: Ann-Louise Larsson

Ägarna till Hyrcenter Nerike AB och Webb Rental Örebro AB har tecknat avtal om att Hyrcenter Nerike AB och Webb Rental Örebro AB ska ingår i Stål & Hyr Group. Stål & Hyr Group är en del av Renta, en finsk uthyrningskoncern som etablerades 2016 och som sedan dess vuxit kraftigt, främst genom egna nyetableringar av depåer. Renta är nu rikstäckande med över 25 depåer i Finland. Koncernen har totalt över 300 anställda i Sverige och Finland med en omsättning 2018 på mer än 1 100 miljoner kronor på årsbasis.

- Jag är mycket nöjd över att Hyrcenter tillhör Stål & Hyr Group. Stål & Hyr Group är industriellt helt rätt partner till oss. Vi delar företagskultur, syn på tillväxt och vikten av lokalt företagande. Våra anställda får också många nya kollegor och jag är övertygad om att båda bolagen kan lära av varandra. Tillsammans kan vi använda det till fördel för våra kunder, säger Peter Eklind, ägare för Hyrcenter i Nerike AB.

- Jag är mycket nöjd över att välkomna Hyrcenter och Webb Rental till Stål & Hyr Group och Renta-familjen. Hyrcenter och Webb Rental är helt rätt för oss. Deras tillväxtresa är imponerade och deras företagskultur passar in perfekt. Med sin goda geografiska placering i ”mitt” täcker vi upp en viktig marknad vilket är ett fortsatt naturligt steg mot målsättningen att bli rikstäckande i Sverige. Våra anställda får nya kollegor i landet och båda bolagen kan lära av varandra och tillsammans bli en ännu starkare spelare på marknaden som våra kunder kan dra nytta av, säger Joacim Johansson, VD för Stål & Hyr Group.

Ägarskiftet väntas ske under det tredje kvartalet 2018.
   

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 06 juli 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste