Första Claas-hjullastaren i Sverige såld

Drygt en vecka efter att hjullastaren Torion från Claas visades för första gången i Sverige har den första maskinen nu sålts. Den går till en kund i Växjö-trakten.

Den första Claas-hjullastaren i Sverige är såld. Maskinen tillverkas av Liebherr och ska gå hos en kund i Växjö. Målgruppen för maskinerna är lantbrukare. Foto: Swedish Agro Machinery

Claas presenterade hjullastaren Torion på Agritechnica i höstas. Den är ett resultat av ett nytt samarbete mellan Claas och Liebherr och riktar sig främst till lantbrukskunder. På Borgeby fältdagar i Skåne förra veckan var det Sverige-premiär. 

- Under både Borgeby Fältdagar och även under Brunnby Lantbrukardagar har intresset för Torion varit stort. Vi planerar just nu för en demokörning runt om i Sverige i sommar och höst. Det känns roligt att den första är såld redan, bara en dryg vecka efter premiärvisningen, säger Marcus Jönsson, som är produktchef för hjullastarna på Swedish Agro Machinery.

Växjösäljaren Alexander Håkansson gjorde premiäraffären med en Torion 1177 till en kund i området. Hjullastaren levereras i slutet av augusti. Swedish Agro Machinerys vd Björn Pettersson fick nöjet att märka demoexemplaret med en såldskylt mitt under den pågående mässan Brunnby Lantbrukardagar.

- Den här affären visar att det finns ett stort intresse för Claas breda produktsortiment i Sverige. Vi är en komplett leverantör till den svenska lantbrukaren, säger Björn Pettersson. 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 06 juli 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste