Redskapstillverkaren Holms får ny ägare

Redskapstillverkaren Holms har fått Helix Kapital som ny majoritetsägare. Nuvarande ledning kvarstår och kommer tillsammans med Helix som aktiv ägare driva en strategi för accelererad expansion och produktutveckling.

Sopvalsar och upptagande sopmaskiner är numera de största produktgrupperna för redskapstillverkaren Holms, som tidigare mest varit kända för snöplogar. Nu har bolaget fått Helix Kapital som ny majoritetsägare. Foto: Ann-Louise Larsson

Helix är en svensk investeringsfond som investerar i lönsamma, högkvalitativa småbolag i Sverige. Helix fokuserar på företag med tillväxt- och utvecklingspotential där Helix kan agera som partner i att öka takten i företagens utveckling. Genom att vara en aktiv ägare som bidrar med både kapital och kompetens medverkar Helix till att företagen uppnår sin fulla potential.

Holms Industri grundades 1927 och tillverkar redskap för underhåll av vägar och industriella utomhusytor. De senaste åren har Holms uppvisat en god organisk tillväxt och omsätter i dag cirka 100 miljoner kronor med försäljning i Norden, övriga Europa, Amerika och Asien. Bolaget har sitt huvudkontor i Motala och har cirka 50 anställda.

-  Holms står inför en mycket spännande framtid. Efter en rad genomförda och planerade produktlanseringar har bolaget goda möjligheter att kraftigt accelerera sin tillväxt. Vi arbetar på en marknad som tydligt förändras och utvecklas i takt med ökande krav avseende miljö, vägsäkerhet och året-runt tillgänglighet. Med stöd från Helix kommer Holms aktivt kunna delta i och driva utvecklingen av branschen säger Carl Gindahl, vd på Holms Industri.

-  De senaste åren har Holms utvecklats mycket väl. De satsningar bolaget genomfört på produktutveckling och ökat försäljningsfokus har varit framgångsrika och ledningen har utfört ett fantastiskt arbete i genomförandet av dessa initiativ. Det är med tillförsikt vi lämnar över stafettpinnen till Helix. För Holms innebär en ny ägarstruktur att man kan fokusera fullt på att utveckla bolaget och samtidigt ha fördelarna av en stark ägare som är villig att investera i framtiden, säger Eva Sandström, representant för tredje generationens ägarfamilj.

Villkoren för affären offentliggörs inte. 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 09 juli 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste