Ahlsell investerar 150 miljoner i centrallagret

Ahlsell investerar ytterligare 150 miljoner kronor i det svenska centrallagret, med syftet att öka kapaciteten och automationsgraden.

Redan 2015 kommunicerade Ahlsell att en genomgripande investering om 300 miljoner kronor skulle genomföras vid centrallagret i Hallsberg för att möta ökade volymer och öka automationsgraden. Nu utökas investeringen med ytterligare 150 miljoner kronor. Resultatet kommer att innebära en påtaglig kapacitetsökning, bättre nyttjande av lagerytan samt ett effektivare produktionsflöde. Avtal med underleverantörer har tecknats och färdigställande är beräknat till början av 2020.

- Att skapa mervärde för våra kunder har högsta prioritet och efter flera år av stark försäljningstillväxt, både organisk och förvärvad, säkerställer investeringen att vi även i framtiden kan erbjuda en logistik i världsklass, där vi servar våra kunder med snabba och korrekta leveranser, säger Johan Nilsson, VD på Ahlsell AB. 

Centrallagret i Hallsberg omfattar 235 000 kvadratmeter, av vilka 80 000 kvadratmeter är under tak. Totalt har Ahlsell cirka 750 medarbetare vid centrallagret och sedan det första investeringsprojektet kommunicerades 2015 har hanterad försäljningsvolym ökat med mer än 40 procent i Hallsberg.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 25 juli 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste