NCC tar hem miljardkontrakt på norskt järnvägsbygge

NCC har tilldelats ett kontrakt värt 1,7 miljarder kronor som avser bygget av järnvägssträckningen Venjar-Eidsvoll, norr om Oslo. Det handlar om fyra kilometer spår, en betongtunnel samt ett antal broar. 

NCC har fått ett kontrakt värt 1,7 miljarder kronor avseende järnvägsbygge i Norge. 

– Det är mycket glädjande att vi fått detta uppdrag av Bane NOR tack vare vår kompetens inom järnvägsbyggande. Infrastrukturmarknaden i Norge är stor och vi ser goda möjligheter för NCC i Norge, säger Kenneth Nilsson, affärsområdeschef NCC Infrastructure, i ett pressmeddelande. 

NCC:s uppdrag är att bygga ett fyra kilometer långt nytt spår parallellt med befintliga spår från Venjar till Eidsvolls station. I kontraktet ingår även en betongtunnel på 380 meter samt ett antal broar och viadukter.

– Det här är ett projekt som passar vår kompetens och organisation mycket bra. De senaste åren har NCC genomfört framgångsrika projekt för Bane NOR, bland annat projektet Storberget i Porsgrunn, säger Per Jonsson, divisionschef NCC Civil Engineering Norge.

Byggstart är planerad till hösten 2018 och projektet utförs som en generalentreprenad. Det nya dubbelspåret ska tas i bruk hösten 2022 och arbetena ska vara helt slutförda sommaren 2023.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

Artikeln publicerades torsdag den 26 juli 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste