Hilltip lanserar nya spridare

Finska Hillitip lanserar inför vintersäsongen tre nya spridarmodeller i olika storlekar.

IceStriker Tailgate 120-200 är en av tre nya spridare från Hilltip inför vintersäsongen 2018. Det är en bakgrindsspridare för exempelvis pick-uper, UTV:er, gaffeltruckar och mindre lastmaskiner. Det som utmärker denna spridare är den unika smartphone-appen ”StrikeSmart™” som fungerar som styrsystem. Foto: Hilltip

Den minsta av de tre nya spridarmodellerna är IceStriker Tailgate 120-200. Det är en bakgrindsspridare för exempelvis pick-uper, UTV:er, gaffeltruckar och mindre lastmaskiner. Det som utmärker denna spridare är den unika smartphone-appen ”StrikeSmart™” som fungerar som styrsystem. Föraren styr sin spridare med hjälp av den medföljande smarttelefonen som kommunicerar med spridaren genom bluetooth-överföring. Användargränssnittet och funktionerna känns igen från det redan etablerade styrsystemet, och innefattar GPS-hastighetsstyrning som ser till att hålla spridningsmängden (g/m2) konstant oberoende av hastighet. Smarttelefonen har hittat ett nytt användningsområde, styrning av sand- och saltspridare.

Ett annat nytillskott i spridarsortimentet är IceStriker 1600, 2100 och 2600, som är framtagna för att passa lastbilar och fordon mellan 3,5-10 ton. Dessa är de största kombispridarna i polyeten på marknaden, enligt Hilltip. Den elektriska spridaren med 12/24V styrsystem rymmer upp till 2 600 liter salt eller sand, och inkluderar många av de populära funktionerna som de välkända mindre IceStriker-modellerna har. Materialbehållaren i polyeten har dubbla väggar och utgör en integrerad tank som rymmer upp till 900 liter saltlake, och kan användas till något av de valbara vätskesystemen.

Den tredje spridaren som lanseras i år är IceStriker 600-800 TR, en modell av Hilltips populära flaggskeppsspridare som nu efter stor efterfrågan även gjorts för att passar traktorer och lastare. Spridaren som finns i två storlekar har en materialkapacitet på 630 och 850 liter, och kan samtidigt rymma upp till 330 liter vätska. Komponenterna är tillverkade i rostfritt stål och materialbehållaren med dubbla väggar är gjord i HD-polyeten, och kan fyllas med saltlake ifall spridaren har utrustats med något av vätskesystemen.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 06 augusti 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste