Tar in tyska aluminiumkranar

AB Kranlyft introducerar aluminiumkranar och billiftar från den tyska tillverkaren Klaas på Entreprenad Live i Göteborg i början av september.
– Det är produkter som vi tror väldigt mycket på, säger Richard Beiron, försäljningschef på AB Kranlyft.

AB Kranlyft introducerar aluminiumkranar och billiftar från tyska Klaas på den svenska marknaden. Lanseringen sker på Entreprenad Live och med sig har man bland annat den största kranen K1003RSX som kan lyfta 1 ton 30 meter rakt ut. 

Klaas är ett helt nytt märke på den svenska marknaden, som introduceras i samband med Entreprenad Live. Målgrupper är både mobilkransföretag och maskinuthyrare.

– Vi räknar med att kunna ge de andra tillverkarna en match, säger Richard Beiron.

Den största aluminiumkranen från Klaas, K1003 RSX, har en räckvidd på 30 meter och en lyftkapacitet på ett ton.

– Den är ett riktigt bra alternativ om man behöver få upp mycket vikt långt ut till en låg kostnad, säger Richard Beiron.

– Med största sannolikhet kommer den första – och största – Klaaskranen i Sverige att levereras under februari eller mars nästa år. Vi har agenturen även för Danmark och England och där har vi sålt riktigt bra på bara några månader, fortsätter Richard Beiron.

Richard Beiron, försäljningschef på AB Kranlyft.

Förutom lastbilskranar och billiftar erbjuder Klaas ett stort antal produkter och tillbehör som inte finns på den svenska marknaden.

– För att nämna något kan jag säga en släpvagnsmonterad möbellyft, som vi tänker oss även kan användas för att transportera byggmaterial, säger Richard Beiron.

AB Kranlyft har sedan något år tillbaka jobbat med liknande produkter från tillverkaren Böcker. Detta samarbete har nu avslutats och ersatts av Klaas.

– Böckers produkter höll inte för våra krav, med Klaas har vi fått ett sortiment som är byggda för tuffare tag, tåligare, stabilare och har bättre lyftvärden. Jag ser väldigt mycket fram emot att jobba med de här produkterna, säger Richard Beiron.

Till Entreprenad Live tar man med sig två eller tre produkter ur Klaas-sortimentet, däribland den största K1003 RSX.

– Dessutom kommer vi att visa upp större delen av Maedas minikranssortiment, vilket är 7-8 olika modeller. Det kommer att bli en välfylld monter, säger Richard Beiron.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 07 augusti 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste