Branschen laddar för Elmia Lastbil

Elmia Lastbil börjar nu närma sig med stormsteg! Under fyra dagar i augusti kommer mässan att bli årets stora samlingspunkt för åkerinäringen i Sverige. 

Snart är det dags för Elmia Lastbil i Jönköping. Den 22 augusti slår portarna upp. Arkivbild: Ann-Louise Larsson

Även om Elmia Lastbil främst är en svensk mässa så finns det ett betydande internationellt inslag. Bland utställarna finns en hel del företag från utlandet. Det brukar också vara en en hel del internationella besökare och framförallt då från våra nordiska grannländer.

Uppkopplade fordon och tjänster samt alternativa bränslen är två heta områden där det hänt mycket de senaste åren och där utställarna har mycket nytt att visa upp. 

Det som idag fått störst kommersiellt genomslag i Sverige är HVO som ju används i vanliga dieselmotorer, men samtidigt är det många som ser el som ett gångbart alternativ för framför allt stadsdistribution och soptransporter. Volvo ska också visa FL Electric på Elmia Lastbil.
– Det kommer också att finnas möjlighet att träffa experter och få mer djuplodande kunskap om förutsättningar och möjligheter med denna tekniklösning, berättar Christina Eriksson på Volvo Lastvagnar Sverige.

Under året ska de första eldrivna Volvo-lastbilarna att börja rulla hos pilotkunder. För tyngre och längre transporter visas en FH LNG med gasmotor. Här har försäljningen kommit igång och Christina berättar att det är ett stort intresse för denna lösning.

De första applikationerna ur nya generationen Scania för fjärrtrafik hade världspremiär på Elmia för snart två år sedan. Sedan dess har Scania också lanserat chassier för anläggning och distribution och motorprogrammet har förnyats med bland annat nya versioner av den klassiska V8:an.

Övriga tunga tillverkare som finns representerade i Sverige, Mercedes, MAN, DAF och Iveco kommer förstås också att visa senaste nytt i sina produktprogram.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@entreprenadaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 07 augusti 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste